Orahovčani obilježili Međunarodni dan starijih osoba

2018 09 29 MDSO199

U središnjem gradskom parku u veseloj atmosferi proslavljen je Međunarodni dan starijih osoba u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice koji je proglasila je Glavna skupština UN-a 1990. godine i on se od tada proslavlja u cijelom svijetu.

U Orahovici su se stariji građani okupili u subotu 29. rujna 2018. pod velikim šatorom i uz zvuke tamburaške i zabavne glazbe proslavili ovaj dan. S početkom u 11:00 sati okupilo se više od 250 umirovljenika koji su uz pjesmu, ples, druženje, ručak i kolače ugodno proveli subotnje poslijepodne, a pozdravila ih je i gradonačelnica Ana – Marija Petin:

– „Drago mi je da ste se okupili u ovolikom broju kako bi proslavili ovaj dan koji smo organizirali samo za vas kako bi vam se zahvalili za sve ono što ste kroz život dali za naš grad. Zbog toga vas danas poslužuju mladi djelatnici Gradske uprave i turističke zajednice kojima se ovim putem zahvaljujem jednako kao i mladim članovima Udruge za promicanje alternativne i urbane kulture P.A.U.K. koji su nam pomogli i prošle godine.

U sljedećoj godini u dogovoru s Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo iz Osijeka, studenti koji pohađaju studij fizioterapije u Orahovici, u dogovoru s orahovačkom udrugom umirovljenika, održavati će praksu u za to uređenim prostorijama zgrade fakulteta i svi članovi udruge moći će besplatno ići na terapije. Isto tako udruzi umirovljenika osigurali smo nove prostorije koje će biti uređene kroz nekoliko dana.“ – rekla je gradonačelnica i zaželjela da svima njihova treća dob prođe u zdravlju i veselju.

Na svemu ovome gradonačelnici i mladima se zahvalila predsjednica Udruge umirovljenika Elza Blagajac nakon čega se zabava nastavila uz pjesmu i ples srdaca u kojem su nagrađeni najbolji parovi.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-09-29-MDSO{/gallery}