Održana Skupština orahovačkih vinogradara, voćara i vinara

2018 09 04 Vinari014

Članovi Udruge vinogradara, vinara i voćara Orahovica održali su 4. rujna 2018. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj su nazočili gradonačelnica Ana – Marija Petin i njen suradnik Milan Babac.

Predsjednica Udruge, Blaženka Mozer iznijela je aktivnosti koje su odrađene tijekom protekle godine, navela je proslavu svetog Vinka, organizaciju Martinjske zabave, sudjelovanje na Sajmu vina i kulena u Orahovici, organizaciju radionice “Dani vinograda” , na kojoj je tema bila određivanje roka berbe grožđa, te predavanje o zlatnoj žutici vinove loze, koja se sve češće pojavljuje u vinogradima. Također su u 2017. održavani sastanci na kojima su članovi udruge savjetovani o zaštiti grožđa i voćaka kao i njezi vina.

Gradonačelnica Ana – Marija Petin uputila je pohvale za uspješan rad, a tako i pomoć pri organizaciji gradskih manifestacija te rekla kako će kroz projekt “Vinske priče 2”, prostor stare ložione uskoro biti prenamijenjen u kušaonu vina, te će to u budućnosti biti mjesto gdje će se svi vinogradari, vinari i voćari moći okupljati, održavati stručna predavanja ali isto tako i prezentirati svoje proizvode.

 

{gallery}SlikeGodina2018/2018-09-04-Vinari{/gallery}