Održana jubilarna XC biciklistička utrka

2018 09 01 BiciklistiXC024

Biciklistički klub ”Lood” Orahovica organizirao je jubilarnu 10. XC utrku Srednjovjekovnim stazama u sklopu Slavonske brdske biciklističke lige. Okupilo se preko 50 vozača koji su prošli ovu zahtjevnu.

Okupljene i natjecatelje je pozdravio dopredsjednik kluba Robert Hofman i objasnio pravila utrke, a ovu jubilarnu  10. XC utrku otvorila je orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin zahvalivši ekipi iz BK Lood na organizaciji događaja koji uvelike promovira turizam Orahovice:

– „Želim vam svima sretnu i uspješnu utrku, drago mi je što je BK Lood organizirao ovu utrku baš na ovom prelijepom mjestu i što ste se okupili u ovolikom broju. Nadam se da ćete uživati u našem gostoprimstvu i da će nam naši dečki biti dobri domaćini“. – rekla je gradonačelnica

U dva starta utrke startali su prvo najmlađi sudionici, žene i veterani, a u drugom juniori i seniori elite. U kategoriji juniora slavio je Borna Katić dok je drugi bio Petar Vrkić, kod kadeta najbrži je bio Dejan Gavrić iz BK Kastel Banja Luka, drugo mjesto pripalo je Marku Vargi iz orahovačkog LOOD-a, a treće Danijelu Peštaju. U kategoriji žene najbolja je bila domaća vozačica, sjajna mlada 15.-godišnja Lana Marinić, a drugo mjesto osvojila je Jelena Vukosavljević iz BK Laktaši (BiH).

U kategoriji veteran A najbolji je bio mađar Peter Nagy iz Team Imperatora, srebro je osvojio njegov klupski kolega Peter Vajda Janos dok je brončani bio Nino Margaretić iz BK Slatina. Kod veterana B prvi je bio Tihomir Kovač iz BK Osijek 2000, drugi Tihomir Šatrović iz BK Našice, a treći Peter Mack iz kluba 480 Fit Boys mađarskog Pečuha. U konkurenciji veterana C slavio je Siniša Crnčan iz BK Maraton team Donji Miholjac, drugi je bio Vladimir Tessari iz pakračkog BK Titan dok je treći ciljnu vrpcu ”presjekao” Tihomir Šikić iz brodskog BK Festunga.

U kategoriji sport prvi je bio Matija Kokotec iz BK Đurđevac, drugo mjesto Edvin Bertić, a na trećem Denis Brandis iz BK Osijek 2000. U najzahtjevnijoj kategoriji elite najbrži je bio, stavivši zlato oko vrata, Saša Jefitinić iz BKG Tuškanac Zagreb, srebrni je bio Andrej Breulj iz BK Festung Slavonski Brod, a brončani njegov momčadski kolega Darko Čop.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-09-01-BiciklistiXC{/gallery}