Gradonačelnica primila predstavnike Kineske grupacije Sunyard

2018 09 13 Kinezi043

Predstavnici Kineske kompanije Zhejiang Shiyou timber Co., LTD iz grupacije Sunyard, posjetili su Orahovicu tj. tvrtku Pan Parket i Gradsku Upravu gdje su njih, predstavnike Pan Parketa i Marbo d.o.o. primile gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin, pročelnica JUO Marija Šafer i Lana Jurkin.

– „Ovo je jedna od najjačih kineskih grupacija i 100% kontrolirana od državnog centralnog komiteta. tj. direktno od kineske vlade i posrednici su za infrastrukturne projekte, elektrane, autoceste i razne druge grane industrije za ovaj dio Europe.“ – rekao je Deni Kelava iz Pan Parketa.

– „Predstavnike drvne industrije koji su danas došli u Orahovicu i posjetili Pan Parket znamo i od prije sa sajmova, ali ovo je njihov prvi direktan kontakt gdje su htjeli pogledati proizvodnju u orahovačkoj firmi. Ovo im je i praksa jer prije samog naručivanja robe žele se sami uvjeriti u kvalitetu robe i sam proces proizvodnje. Danas su odabrani uzorci koji će se slati u Kinu i već tamo od sljedeće godine moglo bi se početi raditi narudžbe za njih“. – zaključio je Kelava.

Gradonačelnica Ana – Marija Petin zahvalila im je na posjetu Gradskoj upravi i objasnila kakav je Orahovica grad, koje su se industrije razvile i gdje se roba izvozi te kojim putem nova lokalna vlast želi usmjeriti grad.

– „Jedna od mjera nove gradske vlasti za razvijanje poduzetništva je ulaganje u poduzetničku zonu što smo kao projekt prijavili na natječaje EU fondova kako bi izgradili kompletnu infrastrukturu u poduzetničkoj te na taj način omogućiti jeftinije dobivanje zemljišta uz potpore Grada Orahovice kako bi se izgradili novi proizvodni pogoni te podiglo zapošljavanje. Osim toga imamo i program za poticanje poduzetništva kako bi se pomoglo da se tvrtke prošire ili ulože u nova zapošljavanja.

Jedna od gospodarskih grana koju želimo razviti je i turizam koji zauzima velik postotak u gospodarstvu našeg grada pa tako i izletište Jezero koje je biser kontinentalnog turizma ovog kraja. Preko projekta za razvoj Slavonije , Baranje i Srijema osigurali 58 milijuna kuna, a naš grad će zahvaljujući tom novcu dobiti nove smještajne kapacitete i popratne sadržaje na izletištu. Tako će se realizirati zacrtani planovi, a oni su, osiguranje što veće kvalitete pruženih usluga, kojima ćemo i povećati vrijednost samog izletišta, a i grad će na taj način raspolagati novim vrijednostima, koje će građani moći iskoristiti za povećanje svoga životnog standarda.“ – rekla je gradonačelnica te naglasila kako je u planu izgradnja hotela na četiri etaže i bungalova kako bi se privuklo još više turista u grad, a također bi se razvijao i zdravstveni turizam gdje grad ima odličnu suradnju s medicinskim fakultetom iz Osijeka koji je u Orahovici pokrenuo studij fizioterapije.

Gradonačelnica Petin je pozvala predstavnike Kineske kompanije na ponovni dolazak i dogovore za moguća ulaganja u našem gradu na čemu su se zahvalili i obećali daljnju suradnju s Gradom Orahovicom.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-09-13-Kinezi{/gallery}