U Orahovici obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

2018 08 05 DanDomZahv001

U nedjelju, 5. kolovoza 2018. obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te spomen na 23. obljetnicu veličanstvene oslobodilačke akcije Oluja. Kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na trgu svetog križa, okupili su se predstavnici vlasti, članovi braniteljskih udruga i građani gdje su upalili su svijeće u spomen na sve branitelje poginule u Oluji i drugim hrvatskim ratištima.

Gradonačelnica grada Orahovice, Ana Marija Petin obratila se okupljenima riječima:

– “Vojnoredarstvena akcija Oluja bila je veličanstvena pobjeda koja je stvorila temelje današnje Hrvatske, i donijela dugo i željno očekivani mir. Posebnu zahvalnost upućujem svim braniteljima koji su sudjelovali u ovoj akciji, ali i svim drugim sudionicima Domovinskog rata, kao i svim domoljubima koji su na bilo koji način pridonijeli da danas živimo u slobodnoj Republici Hrvatskoj.“

– „Ovim putem želim odaslati poruku domoljubnog zajedništva koje moramo prenositi na buduće naraštaje, jer samo tako možemo izgraditi bolje društvo i bolju državu za sve nas i za našu djecu”. – rekla je gradonačelnica Petin.

– „Za žrtvu koju su podnijeli naši branitelji najbolji odgovor je da mi kvalitetno, odgovorno , pošteno i s puno ljubavi vodimo brigu o Domovini , da razmišljamo, ne što možemo dobiti, već što možemo učiniti da nam Domovina bude ljepša, bolja, kvalitetnija“, – rekao je župnik Župe Duha Svetoga iz Feričanaca, vlč Vicko Obradović te ustvrdio da je zbog poginulih hrvatskih branitelja koji su dali najveću ovozemaljsku vrijednost, svoj život, na nama da se upitamo jesmo li mi opravdali i opravdavamo li onu žrtvu koju su oni dali. Nakon odavanja počasti svi okupljeni su se pomolili za sve poginule hrvatske branitelje i domoljube.