Nastavlja se tematska manifestacija “Ako petak, onda Villany”

2018 08 17 Villany003

U petak, 17. kolovoza, u mađarskom gradu Villany održana je još jedna tematska manifestacija  projekta  „HU-CRO Wine Stories II“ iz Programa Interreg V-A Hungary-Croatia Programme 2014-2020. – „If Friday then Villany festival“, koju provodi Grad Villany, a na kojemu su uz predstavnike Grada Orahovice ovaj puta u pratnji bili članovi KUD-a iz Zdenaca.

Kroz ljetni i jesenski program vikendi su doba kulturnog turizma u kojem  grad Villany organizira mnogobrojne kulturne programe. Tijekom pet vikenda  održavaju se manifestacije pod nazivom „Ako je petak, onda Villany“.

I u okviru ove manifestacije, kulturno-zabavni programi održani su ponovno na dva manja i velikom gradskom trgu. Na jednom od manjih i na velikom festivalskom trgu održan je kulturno-umjetnički program gdje su nastupili članovi kulturno-umjetničkog društva „Zdenac“ iz susjedne nam općine Zdenci kojima se ovom prigodom Grad Orahovica i Turistička zajednica zahvaljuju na sudjelovanju.

Manifestacija „Ako je petak, onda Villany“ predstavlja multinacionalni folklor i kulturu toga kraja, a završnica se odigrava kroz jesenji veliki festival crnog vina u rujnu.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-08-17-Villany{/gallery}