Održan Vinski maraton- petoro sudionika putuje u Villany

2018 07 01 SVIK Maraton039

U sklopu Sajma vina i kulena, održan je Vinski maraton, koji je ove godine održan u okviru projekta Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020 Project: „HU-CRO Wine Stories II“ sufinanciran sredstvima Europske unije.

Vinski maraton je održan 1. srpnja na izletištu „Jezero“, a sudionici su trčali oko jezera, gdje su bila postavljena četiri punkta orahovačkih proizvođača vina: PP Orahovica, Vina Patkoš, „Iskrena vina“ Matković i punkt Udruge vinogradara-vinara i voćara Orahovica.  Mjerena je brzina i količina popijenog vina, a sukladno ostvarenim rezultatima, treće mjesto i brončanu medalju osvojio je Goran Zdenčanović, srebrna medalja pripala je Jadranki Božić i zlatna medalja Robertu Nekiću.

Također, temeljem postignutih rezultata na maratonu, put u Villany na međunarodni Vinski maraton osvojili su: Đurđica Delić iz Slatine, Radoje Medenica i Mato Pisac iz Orahovice i Jasmina Marjanović i Dubravko Marjanović iz Osijeka.

Nagrade su im uručile zaposlenica JUO Grada Orahovice Irela Strabić  dipl.arh. i gradska vijećnica Lana Jurkin mag.oec. Na Vinskom maratonu, svoje kozmetičke i medicinske bio preparate te ručno rađen nakit, predstavila je Učenička zadruga „Zalatnuk“, iz Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine, a sudionici i organizatori te partneri na projektu, gosti iz grada Villany proveli su ugodno vrijeme na jezeru, uz glazbu skupine 4 Asa. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/SVIK2018/2018-07-01-SVIK-Maraton{/gallery}