Čestitka Hrvatskoj reprezentaciji

993559712 612x612

Hrvatsku u proteklih 15 dana ništa ne zanima osim uspjeha nogometne reprezentacije. Dalićevi momci u Rusiji ispisuju jednu od najljepših sportskih hrvatskih priča uopće. Svjetsko nogometno prvenstvo, uz Olimpijske igre, najveći je i najvažniji sportski događaj, a Hrvati u Rusiji rade čuda. Nakon što su suvereno osvojili grupu, kući su u osmini finala otpremili Dance, a jučer u četvrtzavršnici i domaćine Ruse.

Sve nepravde su zaboravljene, nitko više ne priča o politici, skupom gorivu, iseljavanju i neimaštini, danas svi pričaju o Vidi, Subašiću, Modriću, Lovrenu, Rakitiću, Rebiću… Hrvatska je među četiri najbolje momčadi Svijeta. Hrvatska će u srijedu pokušati osvojiti i Moskvu, i ja vjerujem da ćemo uspjeti, jer naš narod to zaslužuje. Engleska je svjetska nogometna velesila, no ovaj puta pitat će se nešto i nas, malu Hrvatsku.
Koristim ovu priliku čestitati svim orahovačkim ugostiteljima na, do sada, odrađenom poslu. Napokon su svi orahovački kafići puni mladih ljudi, ljudi koji prate svoju reprezentaciju, napokon se u Orahovici traži mjesto više. Neka tako ostane i dalje.
Iz našeg malog grada šaljemo velike pozdrave izborniku Daliću i svim našim igračima, pozdrave velike kao naš Papuk.
“Momci, ostale su još samo dvije prepreke do kraja, do raja, do svjetskog trona. I ako ne uspijemo, vi ste za nas veliki pobjednici. U ime svih naših sugrađana, upućujem vam iskrene čestitke i zahvalu što ste nas učinili ponosnima. Iznad svih Hrvatska “

Gradonačelnica Orahovice

Ana – Marija Petin dipl.oec.