Ugovore potpisali prvi korisnici potpora Grada Orahovice za razvoj poduzetništva

2018 06 12 UgovoriPoduzetnici003

U proračunu za 2018. godinu, kroz Program poticanja razvoja poduzetništva, za potpore obrtnicima, mikro i malim poduzećima Grad Orahovica je osigurao  pola milijuna kuna , a potpore se dodjeljuju kroz četiri mjere: za pokretanje gospodarskih aktivnosti za poduzetnike početnike, za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, za svako novo zapošljavanje i za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih. Svaka od ovih mjera ima određene uvjete, a obrtnici, mikro i mala poduzeća, mogu se prijaviti na više njih ali do ukupnog maksimalnog iznosa od 60.000,00 kuna.

Prve prijave na Javni poziv primane su u mjesecu svibnju, a Povjerenstvo za dodjelu potpora, na sjednici održanoj početkom lipnja mjeseca, pozitivno je ocijenilo četiri prijave poduzetnika, koje su udovoljile svim kriterijima. Tvrtki Decron, Stolariji Vanek, Tokarskom obrtu i Slastičarnici Fontana, kroz potpore će biti isplaćen ukupan iznos nešto viši od 130.000,00 kuna.

Ugovore o sufinanciranju poduzetnika, potpisala je gradonačelnica Ana-Marija Petin, a s poduzetnicima je tom činu nazočio zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka.

Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice za 2018. godinu, otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. listopada 2018. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-06-12-UgovoriPoduzetnici{/gallery}