Odigran IX. Memorijalni turnir “Gabrijel Šporčić”, pobjednik NK Papuk

2018 06 10 GabrijelSporcic037

U organizaciji Škole nogometa Papuk Orahovica, jučer je na Gradskom stadionu, odigran IX. “Memorijalni turnir Gabrijel Šporčić”, koji se igrao u spomen na tragično preminulog mladog Gabrijela, tada igrača orahovačkog Papuka.

Pozivu organizatora, odazvale su se tri momčadi, NK “Martin” Našice, NK “Suhopolje” iz Suhopolja i NK “Mladost” iz Čačinaca.

U ime domaćina, sudionike turnira pozdravio je predsjednik Škole nogometa Darijo Krmpotić, zahvalivši svima, sudionicima i gledateljima što svojom nazočnošću podržavaju održavanje turnira, te poželio pravu sportsku atmosferu.

Turnir je u nazočnosti roditelja i brata pokojnog Gabrijela, otvorio zamjenik gradonačelnice  Dalibor Fofonjka, kazavši:

– „Čestitam organizatoru na odličnoj organizaciji, a roditeljima malog Gabrijela hvala što dolaze svake godine. Svima želim ugodan boravak u Orahovici, te svim momčadima dobru igru“.

Nakon protokolarnog dijela, uslijedila su i natjecanja, a u polufinalnim utakmicama igrali su  Papuk i Martin te Suhopolje i Mladost. Papuk je uvjerljivo pobijedio rezultatom 10:1 a igrači Suhopolja bili su bolji od čačinačke Mladosti, 5:4.  U finalnom dvoboju Papuk, je s 13:1 pobjedio Suhopolje, a momčad Martina je s rezultatom 7:3 pobijedila Mladost.

Pobjednički pehar pripao je momčadi Papuka, drugo je Suhopolje, treće mjesto pripalo je NK “Martin”, a medalje su, kao četvrti, kući ponijeli igrači čačinačke Mladosti.

Odlukom četiri trenera najbolji pojedinci turnira izabrani su u  pobjedničkoj momčadi. Za najboljeg vratara turnira izabran je Ivan Fofonjka, Lea Maričić u dva je susreta postigla čak 12 pogodaka i proglašena je najboljim strijelcem turnira, dok je nagradu za najboljeg igrača primio kapetan pobjedničke momčadi Eddy Yahya.

Medalje I pehare najboljim momčadima i pojedincima turnira, uručili su roditelji pokojnog Gabrijela Šporčića, zamjenik gradonačelnice  Fofonjka i predsjednik ŠN Papuk Darijo Krmpotić. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-06-10-GabrijelSporcic{/gallery}