Ocijenjen kulen za Sajam vina i kulena: 6 zlatnih i 9 srebrnih i 9 brončanih medalja

2018 06 26 OcjenjivanjeKulena006

Nakon održanog ocjenjivanja vina održano je i ocjenjivanje kulena za Sajam vina i kulena. Komisija u kojoj su bili Vladimir Pleša, Antun Andelfinger i Tomislav Trstenjak, ocjenjivala je 24 pristigla  prijavljena uzorka kulena.

– „U odnosu na prošlu godinu, broj prijavljenih uzoraka je značajno veći, što govori da je na našem području i sve veći broj proizvođača kulena“, – rekao je predsjednik ocjenjivačke komisije Vladimir Pleša, u prigodi početka rada. Zahvalio je organizatorima kao i proizvođačima kulena na sudjelovanju, i izrazio zadovoljstvo što je Sajam postao prepoznatljiv, te kazao kako Sajam vina i kulena, kojega organiziraj Grad Orahovica, prelazi u tradiciju.

Nakon trosatnog ocjenjivanja predsjednik komisije Pleša je kazao da su dodijelili 6 zlatnih medalja i po 9 srebrnih i brončanih medalja za kulen.

-„Ova kulenijada uspješnija je od prethodnih, jer smo po kušanim uzorcima zaključili da su se proizvođači više potrudili, a dozvoljavam si reći i da su vremenski uvjeti doprinijeli jačoj kvaliteti. Ocjenjivali smo boju, okus, miris i koegzistenciju i teksturu.  Imali smo 33% više uzoraka u odnosu na prošlu godinu, što govori da proizvođači imaju interes predstaviti se na orahovačkom sajmu. Primjetno je da pojedinci koji rade za tržište imaju određeno znanje i uvjete, dok proizvođači slabije ocijenjenih kulena sigurno rade samo za potrebe svoga kućanstva, no, sveukupno smo zadovoljni“- rekao je Vladimir Pleša.

Vjerujemo da će i proizvođači i posjetitelji Sajma vina i kulena, koji se održava 30.lipnja i 1. srpnja na izletištu „Jezero“, biti zadovoljni. Proizvođači osvojenim medaljama koje će im biti uručene, a posjetitelji kušanjem ocjenjenog kulena. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/SVIK2018/2018-06-26-SVIK/2018-06-26-OcjenjivanjeKulena{/gallery}