Mladi Orahovčani u dva dana na Papuk Extreme Challenge osvojili 11 medalja, a četiri Orahovčana izborila nastup na Svjetskom prvnestvu

2018 06 01 PEC053

Papuk Extreme Challange, najmasovniji međunarodni festival sporta i sportaša, nezabilježen na našim prostorima, održan je u dane obilježavanja kulturne i turističke manifestacije „50. Orahovačko proljeće“, u organizaciji Plivačkog kluba Orahovica.

Prostor izletišta „Jezero“ i Park prirode Papuk, tri dana su bili dom za više od tisuću sportaša iz šest zemalja, triatlonaca, biciklista, trkača i plivača, sudionika osam utrka.

Orahovački mladi sportaši dostojno su branili boje svoga kluba i svoga grada, okitivši se zasluženo novim medaljama:

Lana Marinić u kategoriji kadetkinje, prvakinja je Hrvatske  u super sprint kros

U kategoriji mlađi juniori,  triatlon: sprint kros apsolutno, prva tri mjesta osvojili su Borna Katić, Matko Varga i Danijel Peštaj, koji su svladali iznimno tešku i tehnički vrlo zahtjevnu stazu.

Plasman na Svjetsko prvenstvo ostvarili su Borna Katić, Danijel Peštaj, Marko Varga i Luka Pavić.

Borna Katić osvojio je prvo a  Marko Varga treće mjesto u disciplini triatlon: – super sprint kros apsolutno.

Silvijo Peštaj okitio se u nedjelju srebrom te postao novi vice Prvak Hrvatske u sprint kros triatlonu dobnoj skupini ml. kadeta.

Pred njim je još duga sezona velikih sportskih natjecanja, a već za mjesec dana nastupa u dresu Hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Danskom Fynu.

U ime organizatora Papuk Extreme Challange, direktorica Ada Tikvan, potvrdila je zadovoljstvo samim tijekom natjecanja, sudionicima i sveukupnom organizacijom. Sportaši koji su tri dana boravili na orahovačkom jezeru i u Parku prirode Papuk, izrazili su zadovoljstvo jer su uz natjecateljske aktivnosti uživali u slavonskim gastronomskim specijalitetima i imali priliku vidjeti i nekoliko kulturnih događanja koja su bila organizirana u sklopu obilježavanja „50. Orahovačkog proljeća. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/OrahovackoProljece/2018-06-3-PEC{/gallery}