Gradonačelnica Petin otvorila izložbu udruge Specijalne policije „Istina o Domovinskom ratu“

2018 05 31 USPDR Orao013

U cilju čuvanja uspomene na Domovinski rat, Udruga Specijalne policije „Orao“ Orahovica-Našice u uređenoj Spomen sobi udruge, postavila je izložbu fotografija „Specijalna policija Istina o Domovinskom ratu“.

Predsjednik udruge Davor Solić, pozdravljajući nazočne, kazao je da udruga zahvaljujući ozbiljnom radu ima veliku potporu nadležnog ministarstva, županije i Grada Orahovice u provođenju projekata. Kroz Domovinski rat pripadnici Specijalne policije bili su na svim ratištima, sudjeluju u obilježavanju obljetnica i u suradnji s drugim udrugama pomažu svojim članovima ili njihovim obiteljima, kada je to potrebno.

Orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, izrazila je zahvalu i zadovoljstvo što je pozvana otvoriti izložbu na temu Domovinskog rata i što ima priliku izraziti poštovanje prema svima koji su podnijeli žrtvu braneći Hrvatsku i kojima trebamo biti zahvalni što danas živimo u slobodi. Izrazila je vjerovanje da će članovi udruge izložbu pokazati mladim generacijama, jer je jako važno govoriti im o Domovinskom ratu i svim  njegovim vrijednostima.

Brojnim članovima Udruge Specijalne policije i drugih braniteljskih udruga te predsjedniku HVIDR-e Županije Virovitičko-podravske Mati Bubašu i orahovačkoj gradonačelnici Petin, obratio se Nenad Križić zamjenik Ministra Hrvatskih branitelja.

Pohvalio je izložbu i sve aktivnosti koje provode braniteljske udruge na području grada Orahovica, te naglasio da je izložba pravi način za pokazivanje istine o Domovinskom ratu u kojemu je Hrvatska pobijedila.

Podsjetio je i na značaj donošenja Zakona o Hrvatskim braniteljima, kojim trebaju biti ispravljene dosadašnje nepravilnosti prema braniteljima.

Na kraju, orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, još je jednom zahvalila što su članovi udruge Specijalne policije izložbu postavili upravo u dane jubilarne manifestacije „Orahovačko proljeće“ i proglasila ju otvorenom. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/OrahovackoProljece/018-2018-05-31-USPDR-Orao{/gallery}