Grad odobrio nove potpore petorici poduzetnika

2018 06 29 PotporePoduzetnicima002

Grad Orahovica je u proračunu za 2018. godinu, kroz Program poticanja razvoja poduzetništva, za potpore obrtnicima, mikro i malim poduzećima, osigurao pola milijuna kuna kroz četiri mjere: za pokretanje gospodarskih aktivnosti za poduzetnike početnike, za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, za svako novo zapošljavanje i za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih. Svaka od ovih mjera ima određene uvjete, a obrtnici, mikro i mala poduzeća, mogu se prijaviti na više njih ali do ukupnog maksimalnog iznosa od 60.000,00 kuna.

Povjerenstvo za dodjelu potpora pozitivno je ocijenilo pet novih zahtjeva poduzetnika, koje su udovoljile svim kriterijima. Njih pet javilo se za potpore kroz tri mjere, pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, za nabavu i ugradnju strojeva i opreme i novo zapošljavanje.  Obrtu za usluge „Kvadrat“ , Caffe baru „Matko“, Liograf d.o.o. i Obrtu za uređivanje štandova i ostalih objekata i prostora Lukić, ukupno je odobreno 50.213,50 kuna potpora.

Potpisivanju ugovora nazočili su zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka i pročelnica JUO Marija Šafer. Zamjenik gradonačelnice Fofonjka, istaknuo je zadovoljstvo što kroz program potpora Grad pomaže malim poduzetnicima, što je u skladu s izbornim obećanjima.

-„To je naš mali doprinos u poticanju vašeg razvoja i daljnjeg širenja posla, kroz koji će biti mjesta i novom zapošljavanju. Planiramo i sljedeće godine osigurati sredstva za program poticanja razvoja poduzetništva i na taj način vam kontinuirano pomagati“- kazao je zamjenik Fofonjka.

Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice za 2018. godinu, otvoren je i dalje do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31.listopada 2018. godine. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-06-29-PotporePoduzetnicima{/gallery}