„50. Orahovačko proljeće“ proslavljeno i atraktivnim konjičkim natjecanjima

2018 06 03 Konji021

Ovogodišnju jubilarnu kulturnu i turističku manifestaciju „50. Orahovačko proljeće“,  posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju 03.lipnja, obogatili su članovi Konjogojstvene udruge „Slavonija“ iz Slavonskog Broda, održavanjem natjecanja konjskih zaprega.

Unatoč visokim temperaturama tri najavljena natjecanja su održana i to utakmica preciznosti, utakmica brzine i utakmica u tehničkom jahanju.

U prigodi otvorenja natjecanja orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin pozdravila je organizaciju toga događanja:

„ Konjička natjecanja uvijek su atraktivna i zabavna za gledanje.  Orahovica je željna takvih događaja i  zato smo ga odlučili u našem gradu ponovo organizirati. Vjerujem da ćemo danas uživati u vožnjama zaprega kao i brzini pojedinih jahača. Zahvaljujem se i Konjogojstvenoj udruzi „Slavonija“ iz Slavonskog Broda, koja nam je puno pomogla u organizaciji ovog natjecanja“.

Nakon predstavljanja vlasnika zaprega, održana je prva utakmica, Utakmica preciznosti u kojoj je tek nakon repasaža pobijedio Tomislav Perković s 32,86 sec. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Maroševiću s 35,77, dok je treće mjesto osvojio Vedran Mirković s 37,66.

U drugoj utakmici, Utakmici brzine, parkour je najbrže prošao Ivo Martić s 62,52, drugi je bio Tomislav Perković s 64,20, dok je treće mjesto osvojio Ivan Marošević s 64,75.

Treća natjecateljska disciplina Tehničko jahanje, bila je izuzetno zanimljiva, u kojoj je u punom galopu deset  jahača na svojim ljubimcima, prolazilo parkour  što su brže mogli.  Publika je vidjela svu ljepotu jahanja ali i proklizavanja konja i jedan pad konja i jahača, no, na kraju je sve dobro završilo.  
Jahač Ivan Marošević  je parkour prošao za 39,75 sec i time osvojio prvo mjesto, Tomislavu Iviću pripalo je drugo i Zvonimiru Gruiću treće mjesto.

Predsjednik Konjogojstvene udruge, Mata Kaluđer, po završetku natjecanja je kazao:

„ U Orahovici nam je bilo prelijepo, a posebno me oduševio Cvjetni korzo u kojem smo sudjelovali u Slavonskim svatovima. Naravno, zadovoljan sam i s  natjecanjem koje je bilo vrlo uzbudljivo. Zahvaljujem  se gradonačelnici Petin na sjajnom domaćinstvu a ako nas pozove doći ćemo sigurno i  naredne godine“.

Najuspješnijim i najbržim natjecateljima, pehare je uručila gradonačelnica Petin i pozvala vlasnike zaprega da i naredne godine, u još većem broju, sudjeluju u manifestaciji „Orahovačko proljeće“. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/OrahovackoProljece/2018-06-03-Konji{/gallery}