VZ Orahovica organizirala je izlučno natjecanje vatrogasnih ekipa

2018 05 27 Vatrogasci017

U organizaciji  Vatrogasne zajednice Orahovica, danas je na igralištu u Staroj Jošavi, ali uz domaćinstvo DVD Nova Jošava, održano izlučno natjecanje za plasman na Županijsko natjecanje vatrogasaca.

Uz ekipe iz tri vatrogasna društva VZ Orahovica, Stara i Nova Jošava i DVD Orahovica, sudjelovale su i VZ Crnac i VZ Nova Bukovica sa svojim ekipama. Sve njih pozdravio je zamjenik predsjednika VZ Orahovica, Ivica Podboj i poželio svima uspjeh i osvajanje bodova, te kazao da uvijek netko mora biti najbolji. Tako je i bilo, a u izvođenju vatrogasnih vježbi, djeca, mladež i seniori pokazali su dobru spremnost i uvježbanost. Kako ih nije bilo puno, svi su ostvarili pravo na sudjelovanje u Županijskom natjecanju.

U okviru VZ Crnac, nastupila je samo jedna ekipa djece, koja je zasluženo ponijela pehar, a svi sudionici medalje.

VZ Nova Bukovica u natjecanju je također imala jednu ekipu djece od 6 do 12 godina, kojima je pehar, medalje i zahvalnice uručila orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

Postrojenim ekipama mladeži  i seniora VZ Orahovica, pehare i medalje također je uručila gradonačelnica Petin. Za osvojeno prvo mjesto ekipi mladeži DVD Orahovica. U konkurenciji djece od 6 do 12 godina sudjelovale su po dvije ekipe DVD Orahovica i  DVD Stara Jošava. Druga ekipa DVD Orahovica osvojila je četvrto mjesto, treća je bila ekipa DVD Orahovica prva ekipa, drugo mjesto pripalo je DVD Stara Jošava druga ekipa, a najuspješnija je bila  prva ekipa DVD Stara Jošava. Seniorska ekipa B DVD-a Orahovica osvojila je bez konkurencije prvo mjesto, seniorska ekipa A  DVD-a Stara Jošava,bila je druga, a prvo mjesto u kategoriji seniora ekipa A osvojilo je DVD Nova Jošava.  

Gradonačelnica Petin čestitala je svim sudionicima natjecanja i pohvalila rad s djecom i mladeži te  poželjela da tako dobre rezultate ostvare i na Županijskom natjecanju. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-05-27-Vatrogasci{/gallery}