Učenička zadruga „VUČICA“ zauzela drugo mjesto na Županijskoj smotri

2018 05 16 Vucica004

U organizaciji Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, u Virovitici je 10. svibnja održana Smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije. Na posebno uređenim štandovima u skladu s pravilima koja nalaže HUZZ predstavilo se 11 zadruga, koje su posjetiteljima izložile predmete i rukotvorine učenika. Na štandovima se moglo naći raznih ukrasa i slastica, cvijeća, nakita, kućnih potrepština. Time su promovirali rad zadruga kojima je cilj njegovanje tradicije, kulturne baštine, eko kulture i zaštita okoliša.

Na smotri se predstavila i učenička zadruga „VUČICA“ Srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica, koju su ponosno predstavljali mladi zadrugari, učenici 3. razreda smjera komercijalist Lora Pezić i Marijana Špoljarić pod vodstvom profesorice Suzane Đebro Maričić i voditeljem UZ „VUČICA“ prof. Mirkom Kufnerom.

VUČICA se na ovogodišnjoj smotri predstavila sa novim proizvodom ekonomske sekcije, a to su šumeće kuglice za kupanje „KupkOR“ (Kupke Orahovice) koje su zadrugari izradili u različitim mirisima, oblicima i vrlo inovativnim pakiranjima u čijoj izradi su im pripomogli i zadrugari iz strojarske sekcije izradivši drvene kutijice sa ugraviranim logotipom zadruge. Cjelokupni štand je bio estetski preuređen u staro kupatilo kako bi kupke što više došle do izražaja, a na reakcije mnogobrojnih oduševljenih posjetitelja to im je i uspjelo.

Osim izložbenog štanda u sklopu smotre učenice su prikazale i praktičan rad pripreme šumećih kuglica koji je bio vrlo atraktivan.

Na okruglom stolu koji se održao nakon završetka smotre odlučeno je da će Srednja škola „Stjepan Ivšić“ Orahovica biti domaćin iduće Županijske smotre učeničkih zadruga koja će se održati u proljeće 2019. godine na glavnom trgu u Orahovici.

Tekst: Mirko Kufner

{gallery}SlikeGodina2018/2018-05-16-Vucica{/gallery}