U nedjelju, 20. svibnja, 26. obljetnica pogibije petorice hrvatskih branitelja u Modriči

2018 05 17 Modrica000

Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Orahovica u suradnji s Udrugom hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ, UHBDVDR Orahovica, UHBDDR Duga Međa i Općinom Crnac,  u nedjelju, 20. svibnja, organizira obilježavanje 26. obljetnice pogibije  petorice hrvatskih branitelja u Modriči.

Ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Orahovici, uz izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, polaganjem vijenca, paljenjem svijeće i prigodnim riječima, počast petorici poginulih branitelja odat će i orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin. Svijeću će upaliti i na grobu Miroslava Međimurca na gradskom groblju u Orahovici, a potom će izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, svijeće upaliti na grobovima Zdravka Kevčića u Kutovima, Josipa Klobučara u Starom Petrovom Polju, Vlade Golika  u Novom Petrovom Polju i Karla Stojakovića  u Lađanskoj.

Sveta misa zadušnica bit će služena u crkvi u Velikom Rastovcu, a komemorativni skup kod Spomen obilježja u središtu Velikog Rastovca.

U spomen na petoricu poginulih branitelja, u društvenom domu, u organizaciji UHBDVDR ogranak Orahovica, bit će postavljena izložba ratnih fotografija iz Domovinskog rata. (G.J.V.)