Otvorena je izložba „Naši Orahovčani“ u Bluzu, u organizaciji UHBL PTSP i Reda vitezova Ružice grada

2018 05 31 OP Nasi orahovcani001

Na blagdan Tijelova, a u povodu kulturne i turističke manifestacije „Orahovačko proljeće“, u caffe baru Blues postavljena je izložba fotografija o Orahovčanima, u organizaciji  UHBL PTSP i Reda vitezova Ružice grada.

Jedan od autora, Vlado Grgić, pozdravio je posjetitelje i rekao da je izložba postavljena u spomen na naše sugrađane, Orahovčane, koji su na specifičan način obilježili orahovačku svakodnevnicu iako nisu bili ni na koji, politički ili društveni način eksponirani, a opet, ostavili su trag u našim životima i životu grada. Mnogo ih je nažalost, koji više nisu među nama, a druge su životni putovi odveli iz Orahovice.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Ana-Marija Petin, zahvalivši organizatorima na izložbi koja će mnogim posjetiteljima probuditi uspomene, a mladima pokazati kako se nekada u gradu družilo, živjelo, gradilo…

„Izložba predstavlja ljude koji nisu nepoznati, ljude koji su s nama živjeli i utjecali na naše živote. Drago mi je što upravo u sklopu Orahovačkog proljeća i to jubilarnog pedesetog, imamo ovakvu izložbu, jer, Orahovačko proljeće nije samo najznačajnija kulturna i turistička manifestacija, već ono mora dati sliku svih Orahovčana koji su dali doprinos u manifestaciji i u životu našega grada. Vjerujem da nećete stati na ovom fundusu, već da će svake godine izložba biti bogatija fotografijama“-kazala je gradonačelnica Petin i izložbu proglasila otvorenom.

Miroslav Milovuković, predsjednik UHBL PTSP  u prigodi otvorenja izložbe je kazao:

„Izložba izražava potrebu da se prisjetimo prijatelja koji su dio života dijelili s nama, koji nisu u životu postigli puno, ali su i te kako ostavili svoj trag i rado ih  se sjećamo. Imali smo puno zajedničkih trenutaka, male ljubavi, sitne prevare i velike zabave i željeli smo na ovaj način da ih i vi mlađi upoznate a stariji da ih se prisjete. Mi nikada nećemo zaboraviti Krleta, Jazu, Zorana,Vuka, kuma Zelenog, Pitermana, Jaru…Imamo puno lijepih sjećanja“.

Posjetitelji,  a bio ih je veliki broj, sa zanimanjem su razgledali fotografije i slušali priče vezane uz uhvaćeni trenutak objektivom nečijeg fotoaparata, prepoznavali lica i mjesta,objekte i ulice, u čemu su im pomagali Vlado Grgić i Miroslav Milovuković. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/OrahovackoProljece/017-2018-05-31-OP-Nasi orahovcani{/gallery}