Otvorena izložba „Slavonija i kulturna baština“ u holu Gradske knjižnice

2018 05 29 OP Izlozba015

 

U holu Gradske knjižnice i Muzeja u Orahovici, u utorak, 29.svibnja, otvorena je izložba  „Slavonija i kulturna baština“ koju je Gradska knjižnica Orahovica postavila u suradnji s  Foto klubom Osijek. To je jedna u nizu izložbi, koja je postavljena povodom obilježavanja „Orahovačkog proljeća“. O izložbi je u nazočnosti predstavnice Grada Slađane Živković i građana, govorila ravnateljica Gradske knjižnice Jelena Mihelčić.

U kratkom izlaganju, ravnateljica Mihelčić, pojasnila je da je izložba posvećena prošlim vremenima na području Slavonije, a na fotografijama su zabilježeni običaji i događaji slavonskih sela i gradova. Izložba fotografija Foto kluba Osijek, prikazuje stare običaje svatova, svakodnevnog života starih Slavonaca, detalja autohtonog ambijenta, a izloženo je i nekoliko fotografija stare Orahovice i Ružice grada. Podsjetila je da je EU 2018. godinu proglasila europskom godinom kulturne baštine uz moto „Umjetnost dijeljenja“.

Izložbu je proglasila otvorenom Slađana Živković, izrazivši zahvalu u ime Grada, Foto klubu Osijek i predsjedniku Damiru Rajleu, što su izložbom o kulturnoj baštini, dali doprinos obilježavanju najznačajnije kulturne i turističke manifestacije „50. Orahovačko proljeće“.

Izložba je za sve posjetitelje otvorena danas i u petak, 1. lipnja, od 8 do 19 sati, a 31. svibnja od 16 do 19 sati. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/OrahovackoProljece/013-2018-05-29-OP-Izlozba{/gallery}