Otvoren Javni poziv Ministarstva gospodarstva za dodjelu bespovratnih potpora za tradicijski i umjetnički obrt

MGPO

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora kroz Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“. Za tu namjenu Ministarstvo je izdvojilo 2.000.000,00 kn.

Potpore su namijenjene za očuvanje i razvoj, jačanje konkurentnosti i povećanje prepoznatljivosti tradicijskih i umjetničkih obrta odnosno njihovih proizvoda. Pojedinačno najniži iznos potpore može se odobriti u iznosu  20.000,00 kn, a najviši do 50.000,00 kn.

Prijaviti se na Poziv mogu isključivo obrti, mala i srednja trgovačka društva i zadruge, koji djelatnost obavljaju na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta pretežno ručnim radom i u malim serijama i mogu se koristiti u turističkoj ponudi kao predmeti kulturne baštine RH. Prijavitelji moraju imati sjedište na području Republike Hrvatske, biti registrirani najmanje 2 godine do trenutka podnošenja prijave, moraju imati prosječno bar jednog zaposlenog u prethodnoj godini, uredno podmirene sve obveze po osnovi javnih davanja i prema zaposlenicima i poslovni ugled.

Prihvatljivi troškovi su ulaganja u proizvode i usluge, proširenje ponude, proizvodnje i pružanja usluga, nabava strojeva, postrojenja i opreme, poboljšanje poslovnog prostora, stručno osposobljavanje, marketinške aktivnosti,…

Prijave se podnose putem obrasca koji se može pronaći na internetskoj stranici Ministarstva, a poziv je otvoren do 15. lipnja 2018.

Više informacija saznajte na slijedećoj poveznici