Orahovčani pokazali da vole djela Arsena Dedića

2018 05 28 OP ArsenDedic010

Program večer poezije „Arsenu u čast“, učenici i profesori Srednje škole Stjepana Ivšića u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Orahovici, iznijeli su izvan školske zgrade povodom kulturne i turističke manifestacije „50. Orahovačko proljeće“ i  predstavili ga u ponedjeljak navečer široj publici u bivšoj kino dvorani. Pred gotovo ispunjenom dvoranom, 50 minuta programa prošlo je u trenutku.

Profesor Damir Najmenik, u uvodnom obraćanju kazao je, da se o velikim stvarateljima ne treba puno govoriti, jer njihova djela govore sama za sebe.

-„Riječ je o ikoni hrvatske glazbene i književne scene, pjesniku opće prakse, Arsenu Dediću. Hrvatska kulturna baština oplemenjena je imenom  koje će zauvijek obilježavati umjetničku vrijednost za naše područje“- rekao je, među ostalim, prof. Najmenik i dodao da je  Arsen bio nepotkupljiv i nije podilazio čak ni sebi samom, pjevao je ono što je živio, bio je jedinstven. 

Bilo je ugodno gledati i slušati učenike i nastavnike u zajedničkim interpretacijama Arsenovih napisanih i opjevanih stihova: Tamo da putujem, Čovjek kao ja, Balada o prolaznosti, Moderato cantabile, Od kako te ne volim, Ne daj se Ines,…

Dugim pljeskom nakon svakog interpretiranog stiha  publika je nagradila izvođače, koji su na najljepši način odali zahvalnost jedinstvenom hrvatskom umjetniku Arsenu Dediću. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/OrahovackoProljece/012-2018-05-28-OP-ArsenDedic{/gallery}