Održana svečanost povodom 25. godina Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije

2018 05 20 Vatrogasci222

U nedjelju je svečanom sjednicom i vatrogasnom vježbom u kojoj je sudjelovalo  150 vatrogasaca, obilježena 25. godišnjica Vatrogasne zajednice Virovitičko – podravske županije, kojoj je uz veliki broj predstavnika društava s područja županije, županijskih ustanova i institucija, načelnika i gradonačelnika susjednih općina i gradova, nazočila saborska zastupnica i gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Đuro Petrić, župan Virovitičko-podravski Igor Andrović te gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić.

Svečanost je otvorio Željko Palković, predsjednik VZ županije, a o stvaranju, radu i razvoju županijske Vatrogasne zajednice u proteklih 25 godina, nazočni skupu podsjetili su se uz kraći filmski uradak.

Čestitke na uspješnom radu i djelovanju, osnivačima i današnjim članovima Vatrogasne zajednice županije, uputili su župan Igor Andrović i saborska zastupnica Ana-Marija Petin, kojoj je na svečanosti, dodijeljeno zvanje Počasnog vatrogasnog časnika.

Saborska zastupnica i gradonačelnica Orahovice, Ana-Marija Petin, zahvalila je VZ Virovitičko-podravske županije na ukazanoj časti i među ostalim, kazala:

– „Po svemu što sam čula u vašim govorima i vidjela u filmu, mogu zaključiti da VZ funkcionira kao zajednica dobrih, kvalitetnih, operativnih i sposobnih grupa. Spomenut ću samo maleni dio aktivnosti koje provodite kao profesionalci i prije svega kao dobrovoljni pripadnici vatrogasnih postrojbi, ne štedeći ni sebe ni svoje vrijeme. U svim teškim i prijetećim situacijama, zovemo vas i vi ste za intervenciju uvijek spremni. Svi vi zaslužujete veliku pohvalu svih nas, radi požrtvovnosti iskazane tijekom svih prirodnih i drugih nepogoda koje pogađaju naše građane. Želim javno zahvaliti DVD-u Orahovica na inicijativi, a vama na ukazanom priznanju i stjecanju zvanja Počasne časnice. To mi uz ponos što sam, noseći ovu časnu odoru postaja jedna od vas, donosi i obvezu da i dalje, na nivou grada, vodim brigu o stanju u vatrogasnim postrojbama, a kao saborska zastupnica, vodim računa o razvijenosti dobrovoljnog vatrogastva.“

Na svečanoj sjednici VZ Virovitičko-podravske županije, uručena su brojna priznanja i odlikovanja, a vatrogasci DVD Orahovica koji su primili priznanja i uvjerenja su slijedeći:

Hrvatska vatrogasna zajednica dodijelila je zapovjedniku VZ Orahovica Robertu Orini Zlatnu plamenicu za rad u Vatrogasnoj zajednici, Mato Orina kao vatrogasni veteran,  primio je spomenicu za 50 godina rada u vatrogastvu i spomenicu za 50 godina aktivnosti u DVD-u Orahovica, primio je Zlatko Tomšić.

Članovi DVD Orahovica Ivanka Broš, Stjepan Marković, Tomislav Pezić, Darko Šramek, Bernard Gajšek, Željko Hajba, Boris Broš i Broš Dajan, primili su uvjerenja za položene različite specijalnosti, od bolničara do rada na vodi. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-05-20-Vatrogasci{/gallery}