Održan koncert povodom Dana glazbene škole Milka Kelemena Slatina Područnog odjela Orahovica

2018 05 16 GlazbenaSkola003

Učenici i profesori Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područnog odjela Orahovica, svečanim koncertom proslavili su u srijedu, 16. svibnja, Dan Područnog odjela glazbene škole, a kako je rekao ravnatelj Antonio Brzica, koncertom je obilježen i završetak nastavne godine.

Ravnatelj Brzica zahvalio je učenicima, profesorima i voditelju Draženu Kovačeviću na uspješnom radu, a posebno je čestitao učenici prvog razreda klarineta Lani Potalec, koja je na državnom natjecanju osvojila u svojoj kategoriji prvo mjesto. Ravnatelj Brzica je kazao da je godina protekla u brojnim natjecanjima i koncertima ali i ukazao na problem u radu Područnog odjela:

-„ Prostor u kojem radi glazbena škola u Orahovici postao je premalen za sve učenike, a također nam je potrebna i dvorana u kojoj bismo neometano održavali koncerte. Trebamo vjerovati da će napori koje ulaže gradonačelnica Petin, kako bi škola dobila adekvatne uvjete za rad, biti i uspješni“.

Uz interpretacije pjesama malog i pjevačkog zbora i  tamburaškog orkestra, skladbe su na klaviru izveli učenici prvog razreda: Ilija Cingel, Lucija Cigler, Tomislav Kostelac i Karla Kovačević, učenik 3. r. Luka Đerđ, Nicole Zdjelarević i Barbara Borić 4.r. te Ana Mikičić 6.r.

Na blok Flautama skladbe su izvele učenice Anika Knežević, Anamaria Basa, Lara Nađ, Leona Šebalj i Tonka Kenji.

Učenici 1. razreda Lana Potalec i Lana Belobradić, Anamarija Sebenji 2.r. i Vedrana Hodak 4.r. svirale su klarinet, a na gitari su skladbe izvodili Arsen Pavlić 1.r., Borna Gernhard 4.r. i Marta Konopek 6.r.

Matej Hološ učenik 1.r. svirao je harmoniku, a tamburu učenici 2.r. Matej Jurlina, Deni Rakić i Ivan Kadežabek, te  Magdalena Krmpotić 3.r.

Pred velikim brojem roditelja i predstavnikom Grada Orahovice Milanom Babcem, učenici su održali  više nego uspješan koncert učenika, u kojem su pokazali samo dio onoga što su naučili kroz godinu. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-05-16-GlazbenaSkola{/gallery}