Odobreno sufinanciranje projektne dokumentacije za rekonstrukciju, prenamjenu i dogradnju poslovne zgrade u Sveučilišni centar Orahovica

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala je 264 ugovora ukupne vrijednosti 57 milijuna kuna za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za razvojne lokalne EU projekte.

Za grad Orahovicu ugovor je u srijedu, 23. svibnja potpisala pročelnica JUO Grada Orahovice, Marija Šafer, a Gradu Orahovici je odobreno 250.000,00 kuna, za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju, prenamjenu i dogradnju poslovne zgrade u Sveučilišni centar Orahovica.

„Najviše EU projekata dolazi s regionalne i lokalne razine i upravo ste Vi naši glavni partneri u kreiranju i provedbi politike ravnomjernog razvoja. Ono što je iznimno bitno i u čemu ćemo ustrajati jest stvaranje baze i zalihe kvalitetnih projekata kako bismo doista mogli upravljati razvojem i usmjeravati sredstva tamo gdje su najpotrebnija“, rekla je prilikom potpisivanja ministrica Žalac. Osim toga, ministrica Žalac istaknula je važnost stvaranja zalihe projekata i u svrhu planiranja iduće financijske perspektive kako bi programi odgovarali stvarnim potrebama terena. Na Poziv za iskaz interesa prijavljeno je ukupno 578 projektnih prijedloga, 353 projekta komunalne infrastrukture i 225 projekata socijalne infrastrukture, a sredstva su dodijeljena za 264 najkvalitetnija projekta koje je moguće kandidirati ili na ESI fondove još u ovoj financijskoj perspektivi ili na druge trenutno raspoložive financijske mehanizme.