Nikad sadržajnije 50. Orahovačko proljeće

Orahovacko Proljece novi logo RADNI003 03

Ovogodišnje 50. Orahovačko proljeće počinje u petak 25. svibnja i završava u nedjelju 3. lipnja 2018.  U deset dana koliko traje pripremili smo nikada sadržajniji program kako i priliči ovom našem velikom i vrijednom jubileju.  

Manifestacija Orahovačko proljeće kontinuirano se održava od godine 1968. i središnja je manifestacija oko koje u Orahovici gradimo turističku priču i otvaramo ljetnu turističku sezonu na našem jezeru. No korijeni te naše krovne manifestacije sežu i deset godina ranije kada je održano prvo cvjetno korzo, no i na sam početak dvadesetog stoljeća jer se turizam se u Orahovici počeo razvijati već 1914. godine kada je osnovano  Društvo za proljepšavanje mjesta i okolice.

Najturističkiji smo grad u ovom dijelu Hrvatske, a lani nas je posjetilo 250 tisuća turista. Orahovačko proljeće kroz deset dana koliko traje, ponudit će vam ono najbolje od naše kulture, gastronomije i tradicije. Mladi, sport i rekreacija u središtu su ove manifestacije.

Papuk Extreme Challenge trodnevni je sportski događaj koji se održava u Parku prirode Papuk koji doslovno okružuje naš grad. Pripremili smo mnoštvo sportskih događanja  među kojima  Papučki maraton, MTB Maraton, Viking Warrior Race, MTB Spust. Osim toga, održat će se Kup Hrvatske i Prvenstvo Slavonije i Baranje u daljinskom plivanju, nogometni turnir NK Papuk, kup grada Orahovice u pecanju, slet planinara i zajednički obilazak staza, kamp izviđača Slavonije i Baranje, kup Hrvatske u preponskom jahanju, štafete te glavno natjecanje, prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu koje je također kvalifikacijska utrka za odlazak na svjetsko prvenstvo u Danskoj.

Uz to, pripremili smo mnoštvo koncerata, predstava, izložbi, predavanja, radionica, tu je i akustična večer pod zvijezdama i još mnogo toga u čemu će naši gosti moći uživati tijekom deset dana. Bogat je i glazbeni program na gradskim pozornicama od kojeg izdvajamo nastupe  TS Fijaker,Najboljih hrvatskih tamburaša i grupe S.A.R.S. .

Predstavit ćemo vam i svoju gastronomiju kroz razne programe u kojima sudjeluju naši sugrađani i udruge,  no i naši gosti kojih ove godine očekujemo više nego li ikada do sada.

Orahovačko proljeće završava tradicionalnim cvjetnim korzom u kojem sudjeluju djeca iz Orahovice i okolice, te 50.međunarodnom smotrom folklora, uz Vinkovačke Jeseni i Đakovačke vezove, najdugovječnijom takvom manifestacijom u Hrvatskoj.

PROGRAM 50. ORAHOVAČKOG PROLJEĆA

OP 2018 Program