NBA košarkaš Ivica Zubac kod gradonačelnice Petin

2018 05 05 Zubac000

Ivica Zubac, velika košarkaška nada još većih Los Angeles Lakersa, jučer je bio gost gradonačelnice Orahovice Ana-Marije Petin, koja ga je primila u svom uredu.

Naime, Ivica Zubac, dio ljetnog odmora provodi u Orahovici, gdje s djevojkom Orahovčankom Kristinom Prišč, odmara od ultra-naporne NBA košarkaške sezone.

Spoznajući da je Zubac stigao u Orahovicu, gradonačelnica Petin, upriličila je svečani prijem.

– „Velika je čast primiti jednog NBA košarkaša i ja se zahvaljujem Kristini što ste se odazvali mom pozivu. Prateći društvene mreže, zahvaljujem se na promociji Orahovice. Ovo je samo prvi korak u našoj budućoj suradnji. Želimo da nam pomogneš u promociji našeg grada, košarke i sportskog turizma“. – rekla je gradonačelnica Petin.

Ivica Zubac rođen je prije 21.godinu u Mostaru, obitelj mu živi u Čitluku, od kuda je i krenuo u košarkaški svijet. Nakon Zrinjevca, karijeru je nastavio u Ciboni, igrao je za Mega Leks, a potom je u drugom krugu “draftiran” u velike Lakerse, gdje već dvije godine u najjačoj ligi svijeta igra odličnu košarku.

– „Iznimno mi je drago da sam danas ovdje. Orahovica je krasan mali grad, Jezero me oduševilo, čak sam se i okupao. Volim doći ovdje, ljudi su ljubazni. Znam da se puno pažnje u Orahovici poklanja sportu, da je Orahovica dala dosta vrhunskih sportaša. Kristina mi je puno pričala o svom gradu i zaista je ovdje lijepo. Dirnut sam pažnjom gradonačelnice Petin i kad god budem bio slobodan pomoći ću“ – rekao je Zubac.

Nakon opuštenog i spontanog razgovora, dogovorena je I prva suradnja.

– „Pošto je Ivica izrazio želju pomoći nama u daljnjem promicanju grada i sporta, odlučili smo zajedno naredne godine tijekom lipnja mjeseca, organizirati košarkaški kamp Ivice Zupca“ – rekla je gradonačelnica Petin.

Zubac također nije skrivao zadovoljstvo prijedlogom:

– „Moje ime i prezime stoji vam na raspolaganju. Spreman sam doći u Orahovicu i s klincima provesti tri, četiri dana. Dovest ću u Orahovicu svoje prijatelje košarkaše i trenere s kojima sam radio, Lakersi će pomoći također svojim propagandnim materijalom, i zaista možemo napraviti lijepu priču. Znam da je Orahovica imala košarkaški klub, pa eto prigode da opet klince zainteresiramo da se bave tim sportom“. – zaključio je Zubac.

U znak pažnje, 216 cm visoki centar LA Lakersa, gradonačelnici Petin poklonio je svoj dres s brojem 40 u kojem je nastupao, dok su Kristina i Ivica kući ponijeli umjetničku sliku. (www.radioorahovica.com)