Kazališna predstava ispunila djecom središnji gradski trg

2018 05 28 OP Predstava008

Ponedjeljak, 28.svibnja, po sadržajima kojima se obilježava „50. Orahovačko proljeće“, bio je  dan za djecu u Orahovici. Grad i Turistička zajednica Grada, organizirali su kazališnu predstavu „Princeza i svinjar“ , koja je veselim dječjim glasovima ispunila cijeli gradski trg, na kojem je predstava i održana.

U režiji Ivane Boban, glumci su djeci ispričali priču o ljubavi i putovima kojima ljubav dođe do srca svakog čovjeka. Priča ih je vodila u malo siromašno kraljevstvo u kojem živi lijepi mladi princ, koji je bio zaljubljen u lijepu ali i razmaženu princezu. Princeza ljuta što nije došao na njezin bal, nije ga ni gledala.

U istoimenoj bajci danskog spisatelja H.C. Andersena, glumci su djeci dočarali način na koji je princ-svinjar svojom ljubavlju dotaknuo princezinu.

Prije predstave, u Gradskoj knjižnici održana je radionica za djecu na temu „Makete vodenice“, u kojoj su djeca, učenici drugog i trećeg razreda osnovne škole, od drvenih štapića i uz pomoć ljepila radili makete orahovačke vodenice. Radionica će biti nastavljena u srijedu 30. svibnja u 15 sati, kada će djeca završiti svoje radove. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/OrahovackoProljece/011-2018-05-28-OP-Predstava{/gallery}