Doručak za žene održan u Orahovici po treći put

2018 05 19 DorucakZene001

Evanđeoska pentekostna crkva Betanija u Orahovici organizirala je u subotu, 19. svibnja, treći po redu Doručak za žene. Pokret je to koji je nastao u Švicarskoj 1983. godine i vrlo brzo  se proširio i u drugim europskim zemljama, pa i u Hrvatskoj.

Lidija Stojković, domaćica Doručka za žene u orahovačkom hotelu „Ružica“, kazala je kako se u Hrvatskoj ovaj pokret održava unazad desetak godina, a osnovni smisao je, okupljanje žena udanih i ne udanih, domaćica, majki, djevojaka, zaposlenih i ne zaposlenih žena, neovisno koje su vjeroispovijesti:

-„Sve žene objedinjuju zajedničke teme: kako posložiti i uskladiti obiteljski i poslovni život, kako prihvatiti život bez partnera, kako jednostavno pronaći i održati svoje mjesto u obitelji i društvu. Poručujem svim ženama u našem gradu da nismo same, da ima nade i da možemo posložiti život uz Božju pomoć“.

Subotnjem Doručku za žene nazočila je i orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je uz četrdesetak nazočnih žena, slušala životnu priču uspješne poduzetnice iz Zagreba i majke petoro djece Đurđice Mostarčić, na temu “Uživaj u životu”. Tijekom Doručka za žene, Pastor Slobodan Stojković, zazvao je Božji blagoslov na gradonačelnicu Petin i zamolio da joj da puno mudrosti u teškim poslovnim situacijama, te da svjetlom prati njezin život.

Đurđica Mostarčić  je u toploj i prisnoj priči o sretnim i manje sretnim trenutcima u životu, svjedočila koliko osobni stav, vjera, razmišljanje i što je najvažnije, odluka, mogu pomoći da negativne stvari okrenemo u pozitivne.

„One će nas oblikovati, izgraditi i pomoći da postanemo bolja osoba“- kazala je Mostarčić. Orahovčanke su s puno empatije slušale na koji način bolest djeteta ujedini obitelj, kako se uz Božju pomoć jedna vrata zatvore a druga otvore. Priča je poučila slušateljice da ljubav, zagrljaj, osmjeh, lijepa riječ, unose sreću u vlastiti i život drugoga,  te da se u takvom životu treba uživati. Također, rečeno je što definira naš dan i raspoloženje, a isto tako, kako negativne stvari i emocije koje doživljavamo ostavljaju trag na nama. Mir i Božja ljubav, te ljubav koju dijelimo jedni s drugima jača naš um i tijelo, a da bi žena podnijela sve obveze i pritiske, mora donositi promjene i sama treba biti promjena. Među ostalim Mostarčić je kazala kako odluke da žena bude dobra majka, dobra supruga, sestra, kćer,prijateljica, donose pozitivne promjene u obiteljskom životu i društvu. Đurđica Mostarčić, zaključila je priču riječima:

-„Ja sam u životu odlučila biti olovka, a prepustila sam Bogu da drži tu olovku, dok ja pišem srcem, jer svi mi svoj život ispisujemo srcem. Ružne stvari otpuštam i brišem, na grube postupke drugih ljudi odgovaram pažnjom i osmjehom. Opraštam samoj sebi i ne mučim se pitanjem- zašto, već vjerujem da su s vjerom i uz pomoć Isusa Krista, u životu svi problemi rješivi“. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-05-19-DorucakZene{/gallery}