Davor Tramošljanin prvak Hrvatske

2018 05 09 Tranosljanin002

Sjajan svibanj mjesec za orahovački sport. Nakon što su Lana Marinić i Borna Katić izborili nastup u dresu reprezentacije, državni prvak u body buildingu postao je Davor Tramošljanin. Student pete godine Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku, na prvenstvu Hrvatske u body buildingu i fitnessu, pokorio je konkurenciju osvojivši svoje prvo veliko zlato.

Budući da teretana u Orahovici ne udovoljava svim potrebama za Davborovo treniranje, njegov uspjeh poprima još veće razmjere.

– “Uvjeti u Orahovici su takvi kakvi jesu, no bitna je volja i želja za uspjehom. Šest godina sam rekreativno u ovom sportu, a gotovo profesionalno sam se počeo baviti body buildingom u proteklih godinu i pol”. – rekao je prvak Hrvatske Davor Tramošljanin.

U konkurenciji (visoka kategorija) trinaest body bildera, Davor je dobio najbolje ocjene uvjerljivo osvojivši naslov:

– „Išao sam probati kako će to izgledati. Očekivao sam treće, četvrto mjesto, naslov nikako, pa me rezultat pomalo iznenadio. Moj trud i rad su se isplatili“ – kaže Tramošljanin.

– Davorov rezultat dao mu je samo dodatni poticaj za rad:

Već 18. svibnja idem na prvenstvo Balkana u Rumunjsku. Konkurencija će biti jaka, ali idem s optimizmom. U dobroj sam formi, svakodnevno u treningu po četiri-pet sati.

Pripreme za natjecanja su skupe, naporne, odricanja su ogromna:

– „Mi koji se bavimo tim sportom znamo u organizam unositi po kilogram mesa dnevno, više od pola kilograma povrća. Tu su i ostali preparati koji su skupi. Život body bildera je težak, skup i naporan, ali onaj tko voli ono s čime se bavi, uživa u tome, pa tako i ja.“

Davor Tramošljanin član je body bilding kluba iz Osijeka, za kojeg nastupa, no ima želju da ovaj sport promovira i u Orahovici.

– „Prije desetak, petnaestak godina, u Orahovici je održano jedno body bilding natjecanje, ne vidim  zašto ne bismo pokušali ponovo. Bio bih sretan da to ponovimo. Učinit ću sve kako bih ovaj sport u Orahovici dobi neku novu dimenziju.“ – zaključio je svoju sportsku priču novi prvak Hrvatske u body bildingu Orahovčanin Davor Tramošljanin. (G.J.V.)

2018 05 09 Tranosljanin001