Zajednički strateški projekt dviju županija je izgradnja novog objekta u Centru za edukaciju GD CK Osijek, u Orahovici

2018 04 13 CrveniKriz006

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek, u Orahovici, u petak, 13. travnja 2018. godine održan je sastanak Savjeta za razvoj osječkog Crvenog križa, na kojem su župani Virovitičko- podravske i Osječko- Baranjske županije Igor Andrović i Ivan Anušić dali punu potporu izgradnji novog objekta u Centru za edukaciju. Sastanku je nazočio i dožupan Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, te pročelnica JUO Grada Orahovice Marija Šafer.

Ravnatelj osječkog Crvenog križa Denis Ćosić i tajnik Savjeta za razvoj Željko Turkalj upoznali su nazočne da sadašnji Centar  raspolaže sa 196 ležajeva i bazenom, ali  da postojeće dvorane i učionice nisu dostatne za popratne kvalitetne sadržaje, kao ni za planirano povećanje sadržaja, radi čega je potrebno izgraditi objekt s učionicama, dvoranama i sanitarnim čvorom, koji će doprinijeti kvalitetnijem korištenju postojećeg kompleksa.

Marko Đukić bivši ravnatelj GD Crvenog križa, bio je 2003. godine začetnik izgradnje sadašnjeg Centra i uključen je i u aktualni projekt, s hodogramom kojega je, upoznao nazočne ističući da je prvi korak realiziran dobivanjem suglasnosti Hrvatskih šuma za promjenu namjene zemljišta koje se nalazi uz Centar  i  dogovorom s gradonačelnicom  Orahovice Ana-Marijom Petin, o izradi Izmjena i dopuna prostornog plana grada Orahovice.

Nakon upoznavanja s hodogramom, zaključeno je kako je potrebno što prije održati  sastanak s ministricom  regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac potom i s premijerom  Andrejom Plenkovićem, kako bi izgradnja novog objekta,  kao zajedničkog strateškog projekta dviju županija, točnije, njegovo financiranje, bilo uvršteno u projekt Vlade RH „Za Slavoniju, Baranju i Srijem“.

 Župani Andrović i Anušić kazali su kako projekt ima punu potporu obje županije, jer je nastavak  kvalitetnog kontinuiranog rada, a vjeruju da bi prednost u osiguranju sredstava za investiciju mogla biti upravo suradnja dviju županija. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-04-13-CrveniKriz{/gallery}