Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji „Ložione“ u kušaonicu vina

2018 04 17 Loziona029

2018 04 17 Loziona028

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin,  potpisala je danas ugovore za nadzor i izvođenje radova s predstavnicima tvrtki BP Counzulting i Iver iz Čepina, Bogdanom Paulikom i Ivanom Dumančićem, za radove na rekonstrukciji bivše zgrade „Ložione“ u kušaonicu vina, koji se rade u okviru projekta  “Mađarsko-hrvatske vinske priče II”.

Projekt VINSKE PRIČE II., sufinanciran sredstvima  EU-a iz prvog poziva Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014.-2020., nastavlja se realizirati kao rezultat dosadašnje odlične suradnje Grada Orahovice i mađarskog grada Villany, uz trećeg partnera Turističku zajednicu Virovitičko-podravske županije, a prijavu projekta radila je Razvojna agencija VIDRA.

Potpisivanju ugovora nazočile su i voditeljica projekta Irela Strabić te pročelnica JUO Grada Orahovice Marija Šafer. 

Gradonačelnica Petin kazala je, da je ukupna vrijednost  EU projekta  Grada Orahovice, kao glavnog korisnika, 3,5 milijuna kuna od kojih je 85% bespovratnih sredstava iz Fonda EU:

– Grad je u proračunu osigurao 15% sredstava ali smo već prošle godine i taj dio sufinanciranja prijavili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, putem kojeg je odobreno 70%  od traženih sredstava iz Fonda za provedbu projekata.  Bivša vlast je krenula s ovim projektom, a mi ga nastavljamo, jer za cilj ima promociju vinskog turizma, mogućnost prezentacije, druženja i izložbenog prostora.

Bivša „Ložiona“ će nakon završenih radova u prizemlju biti uređena u kušaonicu vina, a potkrovlje u prostorije za edukacije. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-04-17-Loziona{/gallery}