U Srednjoj školi u Orahovici održana Večer u spomen na Arsena Dedića

2018 04 26 ArsenDedic002

Proslavljajući Dan škole, učenici i nastavnici Srednje škole Stjepan Ivšić i Matica hrvatska u Orahovici, pripremili su večer poezije „Arsenu u čast“, u kojoj su interpretirali pjesme i poeziju ikone hrvatske glazbene scene, pjesnika „malenih mjesta srca svoga“. Odlučili su se upravo za Arsena, jer, kako je rekao prof. Damir Najmenik, orahovačka škola je jedina škola u Hrvatskoj, u kojoj je Arsen Dedić održao cjelovečernji koncert.  Arsen je bio nepotkupljiv i nije podilazio čak ni sebi samom, pjevao je ono što je živio, bio je jedinstven, kazao je prof. Najmenik.

Bilo je ugodno gledati i slušati učenike i nastavnike u zajedničkim interpretacijama Arsenovih napisanih i opjevanih stihova: Tamo da putujem, Čovjek kao ja, Balada o prolaznosti, Moderato cantabile, Od kako te ne volim… U društvenoj dvorani škole koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta,  orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin i pročelnica JUO Grada, Marija Šafer,  pridružile su se učenicima i nastavnicima te ravnatelju škole prof. Zorislavu Milkoviću i članovima orahovačke Matice,  u pljeskanju i bodrenju izvođača na sceni, koji su dali sve od sebe i na najbolji način uputili zahvalu  jedinstvenom hrvatskom umjetniku Arsenu Dediću.

Proslava Dana Srednje škole nastavlja se danas predstavljanjem projekata, a tijekom poslijepodneva, učenicima koji su sudjelovali na različitim natjecanjima i postigli odlične rezultate u školovanju, gradonačelnica Ana-Marija Petin, uručit će prigodne nagrade. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-04-26-ArsenDedic{/gallery}