Gradonačelnica Ana-Marija Petin na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čačinci kojom je proslavljen Dan općine

2018 04 06 Cacinci000

 

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Čačinci, proslavljena je 25.-ta godišnjica osnutka i uspješnog napretka općine, na kojoj je brojne goste pozdravio predsjednik općinskog vijeća Tomislav Tomić, a potom je o razvoju i napretku općine govorio načelnik Mirko Mališ, posebno ističući brigu o djeci i mladima, za koje financiraju udžbenike, stipendije i sportske stipendije, prehranu u školi za djecu iz obitelji slabijeg imovnog stanja,kao i projekte značajne za sve stanovnike općine, kao, radove  na izgradnji sustava odvodnje, gotovo završenu zamjenu javne rasvjete u led sustavu, skori početak realizacije projekta UNESCO-vog Geo parka. Većina projekata provedena je ili će se provesti uz sredstva proračuna i nacionalnih fondova i uz veliku pomoć županijske vlasti i državnih dužnosnika, među ostalim je rekao načelnik Mališ.

Župan Igor Andrović čestitao je na postignućima vodstvu općine i rekao kako će u svojoj nadležnosti Županija i u buduće pomagati, a prvi radovi predviđeni su na obnovi zgrade ambulante i rekonstrukciji magistralne ceste i nogostupa kroz središte Čačinaca.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čačinci, nazočili su uz  predstavnike gospodarstva, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, načelnici susjednih općina, predstavnici prijateljske općine iz  Republike Mađarske i Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i  saborski zastupnik Josip Đakić, koji su se i obratili nazočnima, Ana-Marija Petin gradonačelnica Orahovice i saborska zastupnica, te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je među ostalim kazao da je unazad dvadesetak godina u Čačincima vidljiv zavidan napredak. Naglasio je 6 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje dječjeg vrtića, te najveći projekt u županiji koji će se raditi u Parku prirode Papuk vrijedan 90 milijuna kuna i koji  daju nadu da općina ide u pravom smjeru te da mladi imaju gdje ostati i opstati. Kazao je  ministar Tolušić da će i u buduće pomagati općini Čačinci, koja ima vrijedne projekte i  vjeruje, kako je rekao, da će ih imati i u buduće.

Prije svečane sjednice uz izaslanstvo Općine Čačinci i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata,   kod spomenika poginulim braniteljima, vijence je  položilo i upalilo svijeće i izaslanstvo Županije u kojem je bila gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, odajući počast i zahvalnost svim poginulim braniteljima i prvom predsjedniku RH Franji Tuđmanu. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-04-06-Cacinci{/gallery}