Ultramaraton Vukovar – Sunja proći će u subotu kroz središte Orahovice

2018 03 23 Maratonci Najava001

U Organizaciji udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko –podravske županije, rekreativaca grada Našica, Baraber extreme team iz Belišća, Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ i Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“,  pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović održava se prvi ultramaraton od Vukovara do Sunje, u dužini od 330 km i u trajanju  37 sati,  koji će spojiti dva herojska grada stradala u Domovinskom ratu, Vukovar i Sunju. 1. ultramaraton je startao 23. ožujka u Vukovaru kod Križa na ušću Vuke u Dunav, a  na cilj u Sunji  treba stići 25. ožujka u 12 sati.                                                                                                          

Dolazak maratonaca u Orahovicu organiziran je 24. ožujka u 11,25  sati, kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u centru Orahovice, gdje će  biti položeni  vijenci i zapaljene svijeće, a organizatori pozivaju članove svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata da dočekaju sudionike  ultramaratona  kod spomen obilježja u centru Orahovice.

Svi rekreativci , sportske udruge i biciklisti koji se žele priključiti maratoncima i istrčati dionicu od Doljana do centra, dobro su došli.

Gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin će s izaslanstvom grada Orahovice i članovima Gradskog vijeća dočekati maratonce i položiti vijence kod spomen obilježja u centru Orahovice.