U osnovnoj školi „I.B.M.“, osnovana Učenička zadruga „Hlapići“

2018 03 15 Zadruga004

U osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici, održana je 15. ožujka osnivačka skupština Učeničke zadruge, koju je u nazočnosti učenika i roditelja,  predstavnika osnivača i Grada Orahovice, vodila ravnateljica Maja Škraba.

Raznovrsne izvannastavne aktivnosti u koje su uključeni učenici, sada će biti integrirane u Zadrugu, pojasnila je ravnateljica Škraba, a cilj osnivanja Zadruge je učenje nastavnih sadržaja kroz rad i razvijanje poduzetničkih osobina učenika i timskog rada, te njihovo dragovoljno uključivanje u Zadrugu. Zadrugari će, vođeni učiteljima, raditi u niz sekcija, od ekološke, likovne, grnčarije, u sekciji mali tehničari, čuvari baštine, radost stvaranja, domaćinstvo, a zadruga je otvorena i za pomoć roditelja u osmišljavanju aktivnosti ili vođenju novih sekcija.

U izboru imena Zadruge, prihvaćen je prijedlog učenika šestog razreda, koji su, sukladno imenu škole, za Zadrugu predložili naziv „Hlapići“. Kako je on bio vrijedan i pošten, rekli su učenici, njegovo ime bit će nit vodilja u radu Zadruge.

Zadrugom upravlja Zadružni odbor, a u njega je izabrano dvoje učitelja, Svjetlana Urbanek i Verislav Kmet, ispred osnivača  Krešimir Kostelac i vlasnik OPG-a, učenici zadrugari Tena Rukavina i Petra Vlajnić, te ispred Grada Orahovice Milan Babac. Članovi Zadružnog odbora, za predsjednicu su izabrali Svjetlanu Urbanek, zamjenik je Krešimir Kostelac i tajnik Verislav Kmet koji je i stručni voditelj Zadruge „Hlapići“.

Želja osnivača Učeničke zadruge „Hlapići“ je, da doprinesu prepoznatljivosti vrijednosti rada zadrugara i  otvaranju škole prema lokalnoj zajednici. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-15-Zadruga{/gallery}