Samir Šahinović i dalje vodi RK Orahovica

2018 03 04 RK013

Na  održanoj redovnoj Izvještajnoj – izbornoj skupštini RK Orahovica, nije došlo do promjene u sastavu čelništva kluba. Funkciju predsjednika i dalje će obnašati  Samir Šahinović,  Mirko Škorvaga i u narednom mandatu obnašat će dužnost zamjenika predsjednika a Alen Šahinović tajnika/blagajnika.

Osim  njih trojice, novi Upravni odbor još čine Saša Kršija, Željko Straka, Ivica Matek i Ivan Hegediš. Darko Žužak i u narednom mandatu obnašat će dužnost predsjednika NO, a u radu će mu pomagati Boris Steiner i Robert Šahinović.

Budući je Skupština Rukometnog kluba održana prije dva mjeseca, na izbornoj skupštini predsjednik  Šahinović ukratko je kroz izvješće o radu, podsjetio na najvažnije aktivnosti. Rekao  je da  je i u narednom razdoblju  potrebna  pomoć Grada u rješavanju važnih pitanja, a pomoć se odnosi na veću nego do sada financijsku pomoć, jer je ustrojena  kadetska  i seniorska ženska ekipa koja će s natjecanjem krenuti ove jeseni.

Trener prve momčadi Zoran Ugljanac kazao je kako je klub u protekloj godini osvojio drugo mjesto u Trećoj ligi što im je donijelo plasman u Drugu ligu. Trenutno su nešto lošiji rezultatski, no kako je rekao Ugljanac, nada se da će do kraja sezone uspjeti izboriti ostanak u Drugoj ligi Istok.
Čestitajući rukovodstvu Rukometnog kluba Orahovica, gradonačelnica Ana – Marija Petin je rekla:

– „Natjecati se u Drugoj ligi Istok  veliki je uspjeh, ali znam da s tom ligom dolazi velika odgovornost i veliki financijski troškovi i zbog toga vam Grad tu stoji kao partner. Osigurali smo pola milijuna kuna za ovu godinu za rad sportskih klubova i udruga i sigurno će jedan dio od tih povećanih sredstava pripasti i vama. Za problem s korištenjem dvorane ni vi kao ni drugi klubovi, ne možete sami  snositi dio troškova koje imate zbog korištenja dvorana u drugim školama. Sa županom Androvićem  već sam razgovarala i riješit ćemo taj  veliki problem“ – rekla je gradonačelnica Petin.Osim gradonačelnice Ana – Marije Petin, skupštini su nazočili i zamjenik župana Darko Žužak, predsjednik ZŠU Grada Orahovice Miroslav Tot, gradski vijećnik i predstavnik tenis kluba Orahovica Igor Hozić i predstavnica ŽRK Orahovica Andrijana Rukavina. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-04-RK{/gallery}