Otkrivena natpisna ploča Glazbene škole Milka Kelemena u Slatini

2018 03 21 GlazbenaSkola004

Osnovna glazbena škola Slatina naziv Glazbena škola Milka Kelemena nosi od mjeseca studenog prošle godine. Škola je dobila ime po svjetski priznatom skladatelju, rođenom Slatinčaninu Milku Kelemenu. U školi je danas 250 polaznika i 27 zaposlenika, a Područni odjel škole radi u Orahovici.

Obilježavanje Dana Glazbene škole Milka Kelemena Slatina započelo je svečanim otkrivanjem natpisne ploče na zgradi Hrvatskog doma u kojoj se škola nalazi, a svečanoj prigodi nazočili su gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, pročelnica upravnog odjela  za prosvjetu kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak.

Prije samog početka koncerta nazočne u koncertnoj dvorani Glazbene škole pozdravio je ravnatelj Antonio Brzica zahvalivši im se na dolasku.

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, u svom obraćanju je izrazila zadovoljstvo što u Orahovici djeluje Područni odjel Glazbene škole koji ima ukupno 90 polaznika, učenika koji su ostvarili vrijedne rezultate na različitim natjecanjima. Da bi nagradili učenike ali i motivirali  djecu na bavljenje glazbom, Grad Orahovica je kupio dva klarineta i jedan komplet udaraljki, koje je gradonačelnica Petin predala ravnatelju Glazbene škole Antoniu Brzici.

Na koncertu, koji je uslijedio poslije svečanog otkrivanja natpisne ploče, nastupili su ansambli škole domaćina, te gosti iz prijateljskih glazbenih škola iz Zagreba, Karlovca, Osijeka, Vukovara, Virovitice i Szigetvara. (G.J.V.)

2018 03 21 GlazbenaSkola004

2018 03 21 GlazbenaSkola004