Orahovčani pokazali veliko zanimanje za homeopatiju

2018 03 14 Homeopatija004

Što je homeopatija, zašto postaje sve popularnija, na koji način se liječi homeopatijom, pitanja su na koja je veliki broj Orahovčanki i Orahovčana dobilo odgovore na predavanju održanom 14. ožujka 2018. pod nazivom Homeopatija-prirodan put do zdravlja, kojega je održala homeopatkinja Maja Kurtović. Predavanje je održano u organizaciji udruge Putokaz Orahovica, predsjednica koje je, Suzana Đebro Maričić, zahvalila dr. Marijani Vidaković-Peček i članicama udruge, koje aktivno rade i pomažu pri organizaciji ovakvih i sličnih predavanja i skupova.

Građani Orahovice otvoreni  su za nova saznanja, , rekla je među ostalim dr. Vidaković-Peček zahvaljujući na brojnoj posjeti, a dokazala je to gotovo do zadnje stolice ispunjena sala hotela Ružica.

U prezentaciji, homeopatkinja Kurtović pojasnila  je, da je to prirodan način iscjeljivanja, koji potiče vraćanje organizma u ravnotežu, koji se može nazvati i alternativnom medicinom jer u Hrvatskoj još uvijek nije primarni način liječenja, ali to ne znači da nije priznata od klasične medicine.

Homeopatska sredstva dobivaju se razrjeđivanjem originalne supstance , procesom koji se naziva potenciranje, da bi se dobio preparat koji ima energetski učinak na organizam. Homeopatija ne liječi bolest i dijagnozu, već iscjeljuje čovjeka, jer ne postoji stanje čovjeka koje ne može biti poboljšano, istaknula je Kurtović i praktičnim primjerima opisala deset principa na kojima se temelji  homeopatija, a koji su postavljeni još u 18. stoljeću.

Izuzetno zanimljivo predavanje o holističkom pristupu liječenja,koji obuhvaća vraćanje čovjeka u stanje zdravlja na fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj i duševnoj razini,  završilo je konkretnim pitanjima građana homeopatkinji Maji Kurtović, koja su pokazala da građanima Orahovice homeopatija kao način liječenja koji nadopunjuje klasičnu medicinu, nije nepoznata. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-14-Homeopatija{/gallery}