Održana sjednica Skupštine Turističke zajednice grada Orahovice

2018 03 08 TZ Orahovica Skupstina018

Gradonačelnica Ana-Marija Petin  predsjedala je sjednicom Skupštine  Turističke zajednice grada Orahovice, održane 08. ožujka. Članovi Skupštine saslušali su i prihvatili izvješće o radu u 2017. godini, financijsko izvješće te izvješće Nadzornog odbora, zadovoljni  izvršenim aktivnostima.  

Predsjednica Petin navela je sve održane kulturne, turističke i sportske manifestacije i događanja, te istaknula da je Turistička zajednica putem javnih poziva i natječaja u prošloj godini ostvarila dva od pet apliciranih projekta. Sredstvima jednog projekta opremljeno je jezero pametnom opremom,  na kojem su postavljeni i novi znakovi upozorenja za plivače, a drugim odobrenim projektom sufinancirana je manifestacija Orahovačko proljeće u iznosu od 20 tisuća kuna.  Govorila je i o dobroj suradnji s Turističkom zajednicom županije ali  i potrebi što hitnijeg stavljanja u funkciju Ureda  gradske Turističke zajednice koji je u prošloj godini bio zatvoren, a poslove za Turističku zajednicu i organizacije manifestacija provodili su i još uvijek rade djelatnici Gradske uprave. Iz tog razloga,  predviđeno je zapošljavanje 2 djelatnika sa srednjom stručnom spremom i direktora  u Uredu Turističke zajednice, zbog čega je za redovan rad Ureda  financijskim planom  predviđeno 250.000,00 kuna. Osvrnula se i na  ostvareni  turistički promet koji se  temelji na evidenciji plaćanja turističke pristojbe a koja ne daje stvarno stanje broja posjetitelja. Kako bi u buduće Turistička zajednica imala realnu evidenciju gostiju, do početka ove sezone na jezeru bit će registriran privremeni kamp, kako bi svi posjetitelji koji kampiraju na jezeru bili i evidentirani.  

Članove Skupštine predsjednica Petin upoznala je s programom rada za tekuću godinu, u koji su uz već tradicionalna događanja, uvedena i dva nova, „sarmijada“ i obilježavanje prvog dana proljeća. Pripreme sadržaja za ovogodišnje jubilarno 50. Orahovačko proljeće, već su u punom zamahu, kazala je Petin, jer će ovogodišnje jubilarno 50. Orahovačko proljeće biti ispunjeno  različitim i brojnim sadržajima, kako to obzirom na tradiciju i zaslužuje. Za manifestacije i događanja u gradu,  u tekućoj godini planirano je 345.372,00 kuna. Nakon usvajanja programa rada i financijskog plana, članovi Skupštine Turističke zajednice grada Orahovice u Skupštinu TZ Virovitičko-podravske županije uz dosadašnjeg člana Pavla Jovića, imenovali su i dvije nove članice, Dariju Klepač i Ivanu Poljak.

Na kraju, gradonačelnica Ana-Marija Petin, predsjednica Turističke zajednice grada Orahovice, kazala je kako će aktualna gradska vlast nastaviti razvijati turizam u gradu, ulažući u izgradnju infrastrukture i potrebnih objekata uz pomoć sredstava nacionalnih i EU fondova na koje su projekti već i prijavljeni. (G.J.V.)

2018 03 08 TZ Orahovica Skupstina018