Održana Radionica „Od ideje do projekta“

2018 03 22 RadionicaUdruge002

U organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Grada Orahovice, 22. ožujka u Orahovici  je održana radionica „Od ideje do projekta“, namijenjena predstavnicima udruga koje djeluju na području grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije. Grad Orahovicu na radionici je predstavljala Slađana Živković mag.iur.

Na radionici su sudjelovali predstavnici dvadesetak udruga s područja grada, koje je Nikolina Turčinović Dupor, djelatnica Centra za civilne inicijative, podučavala  osnovama izrade projektnog prijedloga koji se upućuju domaćim donatorima, kao što su jedinice lokalne i područne samouprave, državna tijela, ali i privatne zaklade, tvrtke, banke, veleposlanstva u RH i slično. Da bi ostvarili sredstva putem Javnih poziva, udruge su u obvezi izrade prijave projekata na propisanim obrascima, koja proizlazi iz Uredbe Vlade RH, a budući taj posao nije lak i iziskuje edukaciju, polaznici radionice ocijenili su ju izuzetno korisnom.  

U radionici koja je trajala četiri sata, predstavnici udruga aktivno su sudjelovali učeći strukturu standardnog projektnog prijedloga i način popunjavanja obrazaca, te na konkretnim primjerima predstavljali pojedine elemente zadane dokumentacije. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-22-RadionicaUdruge{/gallery}