Lana Potalec otkrila je natpisnu ploču na zgradi Glazbene škole Milka Kelemena Područnog odjela Orahovica

2018 03 23 GlazbenaSkola002

Nakon proslavljenog dana i novog naziva Glazbene škole Milka Kelemena u Slatini, u petak, 23. ožujka, natpisna ploča s novim nazivom, otkrivena je i na zgradi Područnog odjela u Orahovici, a ploču je otkrila učenica Lana Potalec, pobjednica  natjecanja u Novom Marofu  u I. disciplini I. kategoriji za klarinet.

Okupljene roditelje i učenike, gradonačelnicu Orahovice Ana-Mariju Petin , ravnatelja škole Antonia Brzicu i zamjenika slatinskog gradonačelnika Bojana Plantaka, pozdravio je voditelj Područnog odjela Dražen Kovačević, a potom je ravnatelj Brzica kazao, kako glazbena škola sada ima naziv po svjetski poznatom i proslavljenom glazbeniku Milku Kelemenu, rođenom Slatinčaninu. Rekao je i kako vjeruje da će obećanje gradonačelnice Petin o novom adekvatnom prostoru biti i ostvareno, te pohvalio rad učenika u Područnom odjelu u Orahovici.

Gradonačelnica Petin obraćajući se okupljenima, rekla  je da  je Područni odjel od osnutka 2009. godine  kada su učenici mogli učiti samo tri instrumenta, narastao danas do 90 učenika, 9 instrumenata i do brojnih uspjeha koje su postigli mladi orahovački glazbenici.

-„I upravo zbog te predanosti i volje naše djece da uče glazbu, gradska vlast je poduzela radnje kod nadležnih Ministarstava da Gradu ustupe kat zgrade suda u kojem bi bili uređeni prostori za Područni odjel glazbene škole i za očekivati je da će učenici i učitelji slijedeće školske godine imati novi prostor. A da bi učenici imali dovoljno instrumenata za učenje glazbe ali i da se u svom životu aktivno bave glazbom, Grad je kupio dva klarineta i komplet udaraljki. Zahvaljujem i profesorima na njihovoj upornosti, bez koje naša djeca sigurno ne bi tako napredovala u glazbi i svi zajedno zaslužili su da Grad Orahovica pomaže i vodi brigu o Glazbenoj školi Milka Kelemena“- zaključila je gradonačelnica Petin.

Svečani ton događaju dali su učenici kraćim programom izvodeći skladbe: na klarinetu Lana Belobadić, Barbara Borić klavir, Josip Konopek tambura, na klarinetu svirala je Vedrana Hodak i Borna Gernhard na gitari. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-23-GlazbenaSkola{/gallery}