Igor Hozić novi je predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Orahovice

2018 03 07 SkupstinaZSUGO011

Izvanredna izborna  skupština Zajednice športskih udruga Grada Orahovice, održana je 07. ožujka, na kojoj su 32 člana skupštine, delegirana iz 16 klubova, većinom glasova za novog predsjednika Zajednice, izabrali Igora Hozića.

Dojučerašnji predsjednik Miroslav Toth prije podnošenja ostavke i dobivanja razrješnice članova Skupštine,  podnio je izvješće o radu u kojem je, među ostalim,  naveden izbor naj sportaša, projekt koji je odobren putem natječaja HOO-a, a sredstva kojega su poslužila kao donacija ŽRK Orahovica, te da je zbog nedovoljnog broja registriranih igrača radom prestao KK Orahovica. U prošloj godini Zajednica je iz gradskog proračuna dobila 430.000,00 kuna i uz donacije i prenesena sredstva iz prethodne godine, ukupno je raspolagala s 491.512,00. Za redovne donacije klubovima utrošeno je 355 tisuća kuna, a zajednica je utrošila 101.486,00 kuna.

Nakon prihvaćanja svih izvješća, Damir Vanek i Igor Hozić istaknuli su svoje kandidature za predsjednika, a članovi skupštine većinom glasova su odlučili da će u naredne tri godine, do isteka mandata, zajednicom predsjedati Igor Hozić. Uz Hozića i zamjenicu Ljiljanu Borić, u Upravnom odboru će biti Predrag Egner, Stanislav Sikora, Zlatko Tomšić, Slavko Hečimović i Ivan Hegediš. U nadzorni odbor izabrani su Vladimir Macanić, Tonino Rađenović i Vlado Karakaš.

Novoizabrani predsjednik Hozić, pozvao je sve članove Zajednice da nastave zajedničkim radom na dobrobit svih sportaša grada, ali i izrekao vjeru da će u buduće za razvoj sporta u gradu biti više sredstava iz gradskog proračuna. Također je kazao:

-„Uzalud će biti sav  naš rad i nastojanja, ukoliko ne budemo imali dobru suradnju s Gradom Orahovica“.

Na kraju skupštine, svim članovima zahvalila je gradonačelnica Ana –Marija Petin, i kazala da se svi trebaju usmjeriti  na razvoj sporta, jer to svi orahovački sportaši i djeca koja će svoj put u sportu tek početi tražiti, zaslužuju.

-„Orahovica je dala puno značajnih imena u sportu i nema razloga da tako ne bude i u buduće, jer, za razvoj sporta, Grad će uvijek osigurati dostatna sredstva u gradskom proračunu“-zaključila je gradonačelnica Petin. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-07-SkupstinaZSUGO{/gallery}