Gradonačelnica Orahovice Ana Marija Petin primila organizatore 1.Ultramaratona “ Vukovar –Sunja“ Od Velikog do malog Vukovara

2018 03 17 Maratonci001

U Organizaciji udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko –podravske županije, rekreativaca grada Našica, Baraber extreme team iz Belišća, Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ i Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“,  pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović održat će se prvi ultramaraton od Vukovara do Sunje, u dužini od 330 km i u trajanju  37 sati,  koji će spojiti dva herojska grada stradala u Domovinskom ratu, Vukovar i Sunju. Start 1. ultramaratona je 23.ožujka u Vukovaru kod Križa na ušću Vuke u Dunav, a  na cilj u Sunji  treba stići 25.ožujka u 12 sati.                                                                                                         

Dolazak maratonaca u Orahovicu očekuje se 24.ožujka u 11,25  sati, kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u centru Orahovice, gdje će  biti položeni  vijenci i zapaljene svijeće, a organizatori pozivaju članove svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata da dočekaju sudionike  ultramaratona  kod spomen obilježja u centru Orahovice.

Svi rekreativci , sportske udruge i biciklisti koji se žele priključiti maratoncima i istrčati dionicu od Doljana do centra, dobro su došli.

Potporu ovom projektu dala je i gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin, koja će s izaslanstvom grada Orahovice i udruga s područja grada,  dočekati maratonce i položiti vijence u centru Orahovice. Na sastanku s gradonačelnicom  nazočili su Pavo Tutenov iz Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine“,  Miroslav Milovuković i Siniša Kanis predsjednik i dopredsjednik UHBL-PTSP-VPŽ,  te Goran Špehar – predstavnik rekreativaca grada Našica. (G.J.V.)