Godišnjom Skupštinom Plivački klub proslavio drugi rođendan

2018 03 24 PlivackiKlub026

Plivački klub Orahovica jedna je od rijetkih udruga ne samo u gradu već i na razini države, koja je u samo dvije godine postojanja  ostvarila velike rezultate. Potvrdila su to izvješća o radu u prošloj godini i planu rada za 2018. koje je na skupštini Plivačkog kluba održanoj u petak, 23. ožujka, podnijela Ada Tikvan.

U prošloj godini  Plivački klub je u prosjeku imao stotinu članova, 27 podupirajućih i 2 redovna člana, a članovi Plivačkog kluba ujedno su članovi drugih klubova, od Hrvatskog plivačkog saveza, biciklističkog, Hrvatskog atletskog saveza i drugih. Sudjelovali su  u brojnim natjecanjima u različitim disciplinama, plivanju, atletici, planinskom trčanju, triatlonu, biciklizmu, a u organizaciji Plivačkog kluba natjecali su se u Olimpijskom danu i Prvenstvu djeda mraza u vlastitoj organizaciji i  u svima osvojili zavidne rezultate.

Raspolagali su u prošloj godini sa 186.285,00 kuna, a taj iznos prikupili su, najviše  kroz članarine  te donacije.

U planu rada za tekuću godinu, središnje događanje kojim su članovi kluba zaokupljeni već nekoliko mjeseci, istaknuta je organizacija Papuk extreme challenge, sportske manifestacije koja će biti održana od 1.do 3. lipnja u Orahovici, u okviru kulturne i turističke manifestacije „50. Orahovačko proljeće“. Glavni motiv za organiziranjem te manifestacije je prikupljanje sredstava za odlazak  članova juniora na Svjetsko prvenstvo u kros triatlonu u Dansku. Klub će i u ovoj godini organizirati  Olimpijski dan, klupsko natjecanje i humanitarnu akciju Prvenstvo djeda mraza. Uz sportska natjecanja i treninge, organizirat će kampove i  radionice u prirodi, a za sve aktivnosti članovi kluba sredstva će osiguravati prihodima od članarine, donacijama, redovnim sredstvima iz gradskog proračuna, a radit će i na osiguranju sredstava putem  EU fondova.

Nakon prihvaćanja izvješća i programa rada, čelništvo i članove Plivačkog kluba pozdravila je orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je podsjetila na mandat  prošle  gradske vlasti koja klubu nije davala potporu, te kazala:

-„ Vjerujem da je takav položaj Plivačkog kluba iza nas, jer Grad od kada sam ja dobila povjerenje da ga vodim, stoji iza vas. Pružili smo ruku suradnje i za sve što radite imate podršku, financijsku, organizacijsku i moralnu i tako trebamo nastaviti raditi. Drago mi je što sam mogla surađivati s vama u organizaciji Olimpijskog dana, dati vam potporu za Prvenstvo djeda mraza, i što sada zajedno radimo na Papuk extreme challenge, jer vjerujem da će i ta manifestacija proći savršeno kao i sve do sada. Grad Orahovica je dao financijsku pomoć za članove na natjecanjima u inozemstvu, poklonili smo sportske torbe i stojimo uz vas. Učinit ćemo sve da se djeca i dalje mogu kvalitetno razvijati u sportu i vjerujem da ćemo imati i u buduće dobru suradnju“.

U ime Turističke zajednice grada Orahovice, nazočne na skupštini Plivačkog kluba pozdravila je Lana Jurkin, koja je, čestitajući drugi rođendan klubu kazala, da entuzijazam i volja kojom ostvaruju vrijedne rezultate, treba biti primjer svakom mladom orahovčaninu.

„Ovakav uspjeh u kratkom vremenu može se postići samo velikim radom i ljubavi prema sportu“, rekao je predsjednik Zajednice sportskih udruga Igor Hozić, koji je izrazio nadu da će se klub uključiti u Zajednicu zbog zajedničkog cilja, pružanja mogućnosti djeci za što kvalitetnije bavljenjem sportom.

Na kraju skupštine, čestitke za uspješan rad članovima Plivačkog kluba uputili su i sponzori. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-24-PlivackiKlub{/gallery}