DVD Crkvari jedino društvo na području VZ Orahovica koje ima osposobljenu voditeljicu za rad s mladeži

2018 03 03 CrkvariDVD011

U subotu, 3. ožujka, redovnu godišnju skupštinu održalo je i DVD Crkvari, kojoj su  uz članove društva nazočili  zamjenik gradonačelnice  grada Orahovice Dalibor Fofonjka, predsjednik  i zapovjednik VZ Orahovica Mario Gubeljak i Robert Orina, predsjednik MO Crkvari Tomislav Rukavina, predstavnici  vatrogasnih društava  Dolci, Feričanci, Stara i Nova Jošava i Orahovica,te predstavnici  KUD Crkvari.

U izvješću o radu u prošloj godini predsjedništva i zapovjedništva DVD Crkvari, koje je podnio  predsjednik Ivica Podboj, uz redovne aktivnosti inventure opreme i sudjelovanja u redovnim skupštinama susjednih društava, naglasio je nabavu motorne pumpe za potrebe društva. Prošle godine vatrogasci su sudjelovali na dvije intervencije gašenja požara na otvorenom prostoru i obilježili blagdan sv. Florijana. Predsjednik Podboj je istaknuo veliko razumijevanje gradonačelnice Ana-Marije Petin za vatrogastvo,koja im je u suradnji sa zapovjednikom VZ Orahovica Robertom Orinom, uručila tri protupožarna aparata i tri  zaštitna vatrogasna odijela, a zahvaljujući povećanim sredstvima u ovoj godini namijenjenih vatrogastvu iz gradskog proračuna i crkvarački vatrogasci će raspolagati s dodatnih 4.500,00 kuna isključivo za nabavu vatrogasne opreme. Vatrogasci su sudjelovali  u školovanju, s mjesnim odborom organizirali su radne akcije na čišćenju mjesta, a kvalitetna je suradnja i s KUD-om Crkvari, rekao je predsjednik Ivica Podboj i zahvalio  u ime svih vatrogasaca, gradonačelnici Petin i Gradskom vijeću, koji prepoznaju i cijene humanitarni rad vatrogasnih društava.

Zapovjednik Miroslav Varga nazočne je upoznao s planom rada za 2018. godinu, u kojem je glavni zadatak rad na preventivi i zaštiti od požara ljudi i imovine. Jedan od zadataka je održavanje opreme s kojom raspolaže društvo ali i nabavka  istrošene i potrebne opreme, kao i kupnja vatrogasnih odora, činova i oznaka dužnosti. Plan rada malog DVD kao što je crkvaračko i ne može biti opširan,kazao je zapovjednik Varga, ali i istaknuo nastojanje da se u ovoj godini oformi A ekipa seniora koja bi sudjelovala u vatrogasnim natjecanjima kao i pripremanje djece vatrogasaca za natjecanja. I u ovoj godini suradnja s mjesnim odborom i KUD-om bit će nastavljena.

U ime DVD Orahovica i VZ Orahovica, okupljene je pozdravio zapovjednik Robert Orina,govoreći o stanju opreme u društvima, koje u DVD Crkvari nije zadovoljavajuće. Kako bi bar malo umanjili nedostatnu opremu, na skupštini je predsjedniku društva Podboju, uručio jedno zaštitno odijelo za gašenje požara otvorenog prostora te cijev i mlaznicu. Čestitao je Marijani Varga na stečenom zvanju za  voditelja vatrogasne mladeži, čime je DVD Crkvari postalo jedino društvo na području Vatrogasne zajednice, koje ima osposobljenog voditelja mladeži. Potporu VZ Orahovica društvu Crkvari kao i svim drugim društvima, obećao je predsjednik Mario Gubeljak.

U ime Grada Orahovica, okupljene vatrogasce i goste pozdravio je zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka ne skrivajući zadovoljstvo kvalitetnom suradnjom vatrogasnih društava  s Gradom Orahovica. Istakao je maksimalnu  podršku koja je u skladu sa svim izbornim obećanjima,a rekao je da će  tako  biti u svim narednim godinama.

-„Cilj je poboljšati rad s mladima i djecom, što je evidentan problem svih udruga, ne samo vatrogasnih društava, jer je teško animirati mlade, ali vjerujem da ćete u tome uspjeti. Grad  vam je na raspolaganju u svim budućim aktivnostima“, zaključio je zamjenik Fofonjka i poželio ostvarenje plana aktivnosti.

Na kraju radnog dijela skupštine, uvjerenja o osposobljenosti za vatrogasca i vatrogasca I klase, uručili su zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina i zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka. Zvanje vatrogasac stekli su  članovi DVD Crkvari Katica Boljkovac, Marijana Varga i  David Podboj, a zvanje vatrogasac I klase  Miroslav Varga , Pavo Boljkovac , Ivica Podboj. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-03-CrkvariDVD{/gallery}