Doc.dr.sc. Ljubomir Majdančić u Orahovici govorio o povećanju energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije

2018 03 23 Predavanje001

Korištenje obnovljivih izvora energije i energetska  učinkovitost u sektoru turizma, ugostiteljstva i trgovine te u OPG-ima, bila je tema sastanka orahovačkih poduzetnika i savjetnika direktora Fonda za zaštitu okoliša Ljubomira Majdančića, kojeg je organizirala orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

Cilj sastanka bilo je pravovremeno informiranje o natječajima Fonda za zaštitu okoliša koji su u pripremi i koji će tijekom godine biti objavljeni, a čija  ciljna skupina su poduzetnici koji se bave djelatnošću ugostiteljstva, trgovine i turizma.  Doc.dr.sc. Ljubomir Majdančić, uputio je nazočne u potrebu praćenja natječaja i javnih poziva, kako nacionalnih tako i EU, te u mogućnosti koje putem njih mogu ostvariti i naglasio da će prioriteti financiranja biti  usmjereni na promicanje mjera obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u sektorima s najvećim udjelom u potrošnji energije, odnosno u: industriji, prometu, uslužnim djelatnostima, poljoprivredi i u kućanstvima.

Gradonačelnica Ana-Marija Petin, ponudila je poduzetnicima svu pomoć u izradi projektne dokumentacije od strane Grada, ukoliko se odluče za investiciju. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-23-Predavanje{/gallery}