Deset dana jubilarne manifestacije „50.Orahovačko proljeće“

2018 03 14 OKTM006

Analiza održanih događanja u gradu i dogovor programa i sadržaja za predstojeće manifestacije, bile su teme sinoć održane sjednice Organizacijskog odbora za kulturne manifestacije, koju je vodila gradonačelnica Ana-Marija Petin, predsjednica Odbora.

Održani Bal pod maskama u humanitarne svrhe, natjecanje u sanjkanju i kazališna predstava u sklopu VIRKAS-a, po mišljenju svih članova Odbora, bile su dobro organizirane i održane na zadovoljstvo sudionika i gledatelja.

Nova manifestacija u kalendaru je obilježavanje početka proljeća i najava manifestacije  „Orahovačko proljeće“, koju je inicirala Udruga Reda vitezova Ružice grada. Donošenjem baklji s Ružice grada u Orahovicu i puštanjem lanterni s gradskog trga, simbolično će biti doneseno proljeće u grad. Manifestacija  će se održati 20. ožujka. Potom će biti organiziran Uskrsni doručak uz prigodan program za djecu koje će zabavljati i mađioničar. Biciklistička utrka ORA BIKE WEEK najavljena je u vremenu od 27. do 29. travnja i obilježavanje Dana grada, blagdana Našašća sv. Križa, 3. svibnja. Dan grada bit će obilježen svečanom sjednicom Gradskog vijeća, sportskim natjecanjima i prigodnom izložbom. U večernjim satima koncert će održati Crvena jabuka i bit će priređen vatromet.

Gradonačelnica i predsjednica Odbora Ana-Marija Petin, posebno je naglasila značaj ovogodišnje manifestacije „Orahovačko proljeće“, koja se održava jubilarni, pedeseti put  u vremenu od 25.svibnja do 3. lipnja, kao i  potrebu angažiranja svih članova Odbora i udruga koje djeluju na području grada, kako bi posjetiteljima ponudili raznovrstan i zabavan program koji će ih zadržati u našem gradu.

„Program je u izradi, dogovaramo koncerte, dječje predstave i predstave za odrasle, bit će postavljene izložbe, održava se Papuk Exstreme Challenge najmasovnija sportska manifestacija ikada održana na prostoru Slavonije. Članovi Odbora jednoglasno su zauzeli stav da Cvjetni povorku treba vratiti u prijepodnevne sate, što je također prilagođavanje programa građanima Orahovice, kako bi što više vremena mogli provesti prateći manifestaciju, a gostima omogućujemo duži boravak u našem gradu u nadi da će nas ponovo posjetiti, jer pripremamo deset izvrsnih dana ispunjenih kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima “-izjavila je gradonačelnica i predsjednica Organizacijskog odbora za kulturne manifestacije Ana-Marija Petin. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-14-OKTM{/gallery}