Branko Peček novi je predsjednik HPD Orahovica

2018 03 03 HPD001

U vremenu održavanja godišnjih skupština, svoju je izvještajnu skupštinu, a dijelom i izbornu,  održalo i orahovačko planinarsko društvo, kojoj su uz članove, mlade i planinare veterane, sudjelovali i gosti planinari iz Feričanaca i Belišća. Podnoseći izvješće o radu u prošloj godini, Zorko Steiner je istaknuo da su zacrtani plan rada u dijelu izleta  premašili ali u dijelu radnih akcija to nisu uspjeli.

Dio planinarskih staza nisu uspjeli očistiti, a u prošloj godini organizirali su tradicionalne izlete –novogodišnji, uskrsni ponedjeljak i prvosvibanjski piknik, planinari su pohodili  brojne planinarske staze u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Aktivno su sudjelovali u svim manifestacijama koje su organizirane u gradu, kazao je predsjednik Steiner i konstatirao  kako je na žalost,  i prošle godine nastavljen trend smanjenja broja mladih članova koji su napustili Orahovicu, a upravo oni bi u budućnosti trebali nositi društvo i orahovačko planinarstvo.

Nakon podnošenja financijskog izvješća i izvješća Nadzornog odbora i Suda časti, koji su jednoglasno prihvaćeni kao i izvješće o radu u prošloj godini, Zorko Steiner je, nakon 12 godina vođenja planinarskog društva zatražio razrješenje s te funkcije, smatrajući da je potrebna promjena u vodstvu, koja će donijeti nove ideje i planove za rad društva. Članovi skupštine također su na osobni zahtjev, razriješili dužnosti dosadašnjeg blagajnika Stjepana Markovića i predsjednicu Suda časti Snježanu Hornung. Nakon novih jednoglasnih imenovanja, novi predsjednik Planinarskog društva Orahovica je Branko Peček, blagajnik je Zlatko Tomšić, a predsjednik Suda časti Mario Hornung. Zorko Steiner obnašat će dužnost dopredsjednika planinarskog društva.

Novoizabrani predsjednik Branko Peček iznio je plan rada za tekuću godinu, u kojem je naveo čišćenje, uređivanje i označavanje staza, brojne izlete tijekom cijele godine, legalizaciju planinarske kuće u Šaševu te njezinu adaptaciju, postavljanje i označavanje nove staze u spomen doajenu orahovačkog planinarstva pokojnom Mati Mitroviću, te bolje povezivanje društva s gradskom Turističkom zajednicom i Gradom Orahovica, ne samo kao izvršitelji zadanih gradskih programa nego i samostalnih programa koje bi ponudili Gradu. Novi je predsjednik  istakao potrebu korištenja interneta i društvenih mreža čime bi popularizirali Papuk i Krndiju i samo planinarsko društvo. Također je naveo potrebu  izrade kompletne dokumentacije za planinarsku kuću u Šaševu  kako bi stvorili evidenciju dolazaka gostiju. Na kraju je, uz goste planinare iz Feričanaca i Belišća, uspješan rad i realizaciju zahtjevnog programa rada, orahovačkim planinarima, u ime Grada poželio Milan Babac. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-03-HPD{/gallery}