Zimska služba neprekidno radi

2018 02 22 ZimskaSluzba001

Zimske uvjete i pravi zimski ugođaj dočekali smo i u našem gradu. Snijeg je konačno zabijelio sve, a ne samo krovove ali ipak, sada mu se najviše  raduju djeca. Odrasli, prije svih oni koji dnevno automobilom moraju na posao, zasigurno bi  više  voljeli da zima nije „pokazala zube“, ali, prognoze kažu da će snijeg padati i sutra.

Da bi u gradu sve funkcioniralo i bilo dostupno, od ranih jutarnjih sati, u čišćenje snijega su krenuli  djelatnici poduzeća Papuk d.o.o.  sa svom raspoloživom mehanizacijom; dva traktora, dvije kombinirke i komunalnim vozilom MUVO i to prema rasporedu prioriteta. Za ručno čišćenje mehanizaciji nedostupnih prijelaza i prolaza, angažirano je još osam zaposlenika. Prvo je osigurana prohodnost  staza i nerazvrstanih  cesta u pravcu doma zdravlja, policije, škole i dječjeg vrtića, potom užeg i šireg centra grada. Prema planu zimske službe za koju je nadležan Grad Orahovica, zimska služba je zadužena za čišćenje 27 km nerazvrstanih cesta na području grada, za koje je predviđeno  40 t soli i 60 t kamene sipine za posipanje, rekao je tehnički direktor poduzeća Papuk d.o.o. Zdravko Dijaković.

Zimski uvjeti su, kako god se činilo,  daleko od ekstremnih i treba očekivati da će, uz svu angažiranost zimske službe u gradu i razumijevanje građana, i ovaj zimski period proći bez većih problema. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-02-22-ZimskaSluzba{/gallery}